TV: Moberg Karlssons första - Hysén straffmissade

IFK Göteborg

Andra raka segern - och andra raka nollan.
IFK Göteborg har fått sin bästa säsongsstart på 13 år.
-Vi har fått den starten vi vill ha, säger målvakten John Alvbåge efter 2-0 (1-0) mot Brommapojkarna.

För första gången sedan säsongen 2000 har Göteborg inlett en allsvensk säsong med två raka segrar. Efter 3-0 i premiären mot Häcken vann Göteborg med 2-0 mot Brommapojkarna inför 11 782 åskådare på Gamla Ullevi.

-Skönt med två raka segrar - speciellt med tanke på hur det sett ut tidigare säsonger, säger målvakten John Alvbåge.
Förra året brast det defensivt för IFK. Då höll Blåvitt nollan endast fem gånger i allsvenskan - nu har det blivit två raka nollor. Plus 1-0 däremellan i kvartsfinalen av svenska cupen mot Helsingborg.
-Att nollorna trillar in är väl kul, men jag hade gärna vunnit med 3-2 - segrarna är viktigast för oss, säger Alvbåge.

Mål mot moderklubben

Mot Brommapojkarna var det en BP-fostrad spelare som visade vägen. Efter en knapp halvtimme satte Philip Haglund 1-0 med ett välplacerat distansskott precis innanför bortamålvakten Niklas Westbergs vänstra stolprot.
-BP ligger mig extremt varmt om hjärtat - jag har ju spelat där i 15 år. Så det är extra skönt att göra mål mot BP. Även fast jag tycker om klubben vill jag väldigt gärna vinna mot dem, säger Haglund.

Även i premiären mot Häcken tog Göteborg ledningen med ett distansskott. Den gången var det Jakob Johansson - Haglunds kollega på innermittfältet - som prickade rätt.
-Vi har pratat mycket om att skjuta mycket utifrån. Det är skönt när det ger resultat, säger Haglund, som även avgjorde i cupen mot Helsingborg med matchens enda mål.

"Ingen toppmatch"

IFK förde, som väntat, spelet i hemmapremiären mot BP. Bud på fler mål fanns i första halvlek, men det dröjde till den 64:e minuten innan David Moberg Karlsson fastställde segersiffrorna till 2-0. IFK-anfallarens första allsvenska mål.

Knappt tio minuter innan brände Tobias Hysén en straff.
-Vi gör ingen toppmatch, men vi är stabila defensivt och det är viktigast, säger Philip Haglund.
Brommapojkarna hade framför allt problem under första halvlek, men kom igen i början av andra akten.
-Jag tar med mig andra halvlek. Då vågade vi spela vårt spel, säger BP-tränaren Roberth Björknesjö.

Publicerad 2013-04-07 kl 16:52