TV: Öster sänkte Blåvitt - som snuvades på överläge

IFK Göteborg

Öster slog IFK Göteborg med 2-0, men Blåvitt borde ha fått spela med en man mer i drygt halva matchen.

Jumbon Öster skrällde och vann med 2-0 mot tabelltvåan IFK Göteborg.
Men det mest märkliga hände i första halvlek.
Då blev hemmalagets Darijan Bojanic utvisad - för att ett par minuter senare komma tillbaka igen.

Matchklockan närmade sig 40 minuter när Darijan Bojanic satte in en tackling på en spelare i IFK Göteborg.

Något som gjorde Blåvitts Philip Haglund irriterad. Han gick mot Bojanic och blev då knuffad. Men av vem?

Domaren Michael Lerjéus kallade till sig Bojanic, som åkte på två gula (och därmed rött) medan Haglund blev varnad.

Bojanic traskade frustrerad av planen - men ett par minuter senare var han tillbaka igen. Lerjéus trodde att han hade hade tagit fel på den som knuffade Haglund och varnade nu i stället Zlojutro.

Men av repriserna att döma och en intervju med Bojanic i halvitd där han medger en knuff mot Haglund så visade det sig dock att Lerjéus hade haft rätt i att visa ut Bojanic och IFK Göteborg borde ha fått chansen att spela med en man mer.

Och just Zlojutro var sedan inblandad i Östers överraskande seger.
Efter en dryg timme slog han hörnan som Mario Vasilj stötte in. Tio minuter senare sköt Zlojutro själv in 2-0 med ett lågt vänsterskott.

Öster tog därmed revansch för 1-4 mot Göteborg i Svenska cupens semifinal - och bröt samtidigt den sex matcher långa förlustsviten i allsvenskan.

IFK Göteborg, som vann cupen i söndags, hade en tung kväll och skapade väldigt få chanser. Redan i den tionde minuten leddes dessutom försvarsklippan Mattias Bjärsmyr av planen med ett bandagerat lår.

Publicerad 2013-05-31 kl 20:58