TV: Snyggt Blåvittmål när man föll mot Sjachtar

IFK Göteborg

IFK Göteborg spelar mot Sjachtar Doentsk i sin första match i Copa Del Sol i Spanien

Sjachtar Donetsk är i åttondelsfinal i Champions League efter att ha varit med och slagit ut Chelsea i gruppspelet tillsammans med Juventus. Under ligauppehållet spelar man i Copa Del Sol och ställdes mot IFK Göteborg. Ukrainarna kommer med ett namnkunnigt lag och blev en tuff inledning på försäsongsmatchandet för IFK.

Man stod upp bra mot ukrainska mästarlaget Sjachtar Donetskpå fredagskvällen. Men det blev förlust med 1-2.

Sjachtar tog ledningen efter en dryg timme efter ett långskott av mittbacken Jaroslav Rakitskyj. Göteborg kvitterade ungefär tio minuter senare efter ett fint anfall där förarbetet av Daniel Sobralense var läckert när han vände bort Fernandinho och tunnlade Tjigrinskij så att bollen hittade fram till Sam Larsson som sköt ett skott som målvakten inte kunde hålla, och på returen högg unge anfallaren David Moberg-Karlsson.

Men Sjachtar skulle få sista ordet. Nyförvärvet Taison fastställde slutresultatet 2-1 i den 85:e minuten.

Nästa match i Copa del Sol för Göteborgs del är på måndag, mot Olimpija från Ljubljana.

Publicerad 2013-01-25 kl 20:58