POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

TV: Trots Halmstads "Robben-sprint" - Vibe fixade 2-2 för Blåvitt

Nästa

Avbryt
Försök igen

Halmstad bjöd på en supersprint i Arjen Robben-stil, och tog ledningen med 2-0. Men IFK Göteborg kom tillbaka- tack vare Lasse Vibes dubbla mål.

Hans två mål under de sista 20 minuterna räddade IFK Göteborg från förlust. Men Lasse Vibe var besviken efter 2—2 mot Halmstad.

- Jag borde ha gjort fler. Det kändes ju som powerplay.

Blåvitt spelade ut Halmstad. IFK:s mittfältare var överallt och tacklade och stal bollen från taffliga hemmaspelare. Sam Larsson dribblade gång på gång längs vänsterkanten och lurade HBK-försvaret.

Efter mängder av målchanser för gästerna chockade hemmalaget. Av en slump fick Mikael Boman bollen i skottläge i 48:e minuten och sparkade in sitt andra mål för säsongen.

Åtta minuter senare sålde sig Ludwig Augustinsson på mittlinjen och Gudjon Baldvinsson rusade fram i friläge. En läcker sprint som osade lite Arjen Robben-klass i lightversion. Han lyckades hålla jagande May Mahlangu bakom sig och chippade in 2-0 för Halmstad.

- Det kändes sådär när de gjorde två mål. Vi hade ju bollen hela tiden och de skapade knappt några lägen. Det kändes som om det bara var en tidsfråga innan vi skulle få in bollen, sade Lasse Vibe.

Det var han själv som fixade det. Den kvicke dansken kilade in från högerkanten två gånger och sköt exakt med vänstern — en gång i varje hörn. Det var hans åttonde och nionde allsvenska mål för säsongen.

- Lite konstigt. Sam Larsson hade lekstuga och vi hade typ fyrahundra lägen från vänstersidan. Och sen gjorde vi två mål i halvdistanslägen från höger, sade tvåmålsskytten.

"I parterr hela vägen"

Lasse Vibe var inte nöjd med sin egen effektivitet.

- Jag borde ha gjort mål redan i första halvlek. Och direkt i andra hade jag ett friläge som jag också borde ha satt. Men det var kul att vi spelade bättre än på länge.

IFK-tränaren Mikael Stahre:

- Det här är nog den allsvenska match under min tid som IFK Göteborg-tränare där vi har varit mest överlägsna. Mycket mer än så här kan man inte kräva på allsvensk nivå. Det kändes som om vi hade dem i parterr hela vägen, men de hade flyt. Jag ser något där ute som är väldigt positivt. Blåvitt är bra!

Viktiga fortwardsmål

Stahre fick medhåll av HBK-kollegan Jens Gustafsson.

- Göteborg är bra. Det bästa laget som kommit till Örjans Vall i år. Eftersom vi ledde med 2—0 hade vi förstås gärna velat vinna. Men utifrån prestationen under 90 minuter och sett till vilket lag vi möter får vi vara väldigt nöjda med en poäng.

Anfallarna Gudjon Baldvinsson och Mikael Boman, som HBK är väldigt beroende av, hade bara gjort fyra mål tillsammans tidigare under säsongen.

- Väldigt viktigt för oss att båda gjorde mål i dag, sade Jens Gustafsson.

Publicerad 2014-07-13 kl 21:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå