POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

TV: Vibe efter förlusten mot MFF: "Känns jävligt surt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG: Malmö vann jämna toppmötet på Gamla Ullevi tack vare ett drömmål. Något som kändes extra för spelarna i hemmalaget.
– Att de vinner på ett sådant mål känns ju, absolut, säger Lasse Vibe.

Den danske anfallaren pratade flera gånger inför stormötet om att han själv var nyfiken på vart hans IFK Göteborg står i jämförelse med de andra topplagen. Efter 1-0-förlusten mot Malmö var han besviken men valde ändå att blicka framåt.

– Just nu är man ju bara deppig, nu får man deppa och tycka lite synd om sig i kväll och sedan får vi börja ladda om. Det fanns ändå när besvikelsen lägger sig flera saker som vi gjorde riktigt bra i dag och det ska vi ta med oss.

I jakten på en kvittering gick Lasse Vibe omkull i straffområdet efter en tackling av Filip Helander. Experten Jens Fjellström sa i C More att "Där bör Jonas Eriksson blåsa straff".
– Jag har hört av flera som sett TV-bilderna att det är straff, jag får en tackling men vet inte. Det blev ju ingen straff, säger huvudpersonen själv.

Markus Rosenberg var nära att utöka Malmös ledning i den första halvleken. Efter Yotuns drömmål tog Malmö över och hade sin bästa period i matchen. En som hade det tungt var Gustav Engvall, anfallstalangen som byttes ut i paus.
– Han hade lite bekymmer med sitt knä, vi hade hoppats att det skulle funka. Jag får ta på mig hans lite sämre halvlek. Det var mitt fel som tog ut honom med ett knä som inte är helt rätt, det är hundra rent medicinskt men det där tar jag på mig, säger Jörgen Lennartsson.

Aktuellt att göra ett ingrepp i Engvalls knä?
– Han har ju problem med en menisk, antingen gör man ett ingrepp eller så tror man att man kan fixa det utan. Vi hoppas ju att det går att lösa utan ingrepp. Vi får se vad som händer nu och framåt, säger Lennartsson.

Trots att hemmalaget pressade tillbaka Malmö i den andra halvleken och höll i bollen uteblev de riktigt heta målchanserna.
– Det stämmer väl, vi hade behövt lite tur med oss att få ett avslut som kanske sitter i krysset istället för att blockas. Men jag tycker vi gör det bra i andra halvlek och har ett par fina intentioner. Det här var en tung, tung förlust men det är 27 omgångar kvar, säger Vibe.
– Vi dominerar den andra halvleken! Sett till förra årets möten så känns det som att vi har kommit närmare Malmö, absolut. Men just nu känns det bara surt, jävligt surt, säger Gustav Svensson.

Även Jörgen Lennartsson var ganska nöjd efter matchen och berömde motståndare, domare och sina egna spelare.
– Jag vill berömma Jonas Eriksson som håller ett bra snitt på matchen. Det här var en allsvensk match med hög kvalité, tempo, intensitet, fart och kamp. I andra halvlek dominerar vi och trycker på och Malmö kan spela lite på resultatet, jag är ändå nöjd med hur vi vänder matchbilden och strider för att kvittera.

Publicerad 2015-04-12 kl 21:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå