Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/IFK GÖTEBORG

Värvades före Sana - nu missar IFK:s nyförvärv vårsäsongen

Foto: Scanpix/Ifkgoteborg.se

IFK Göteborg presenterar två nya spelare.

Tobias Sana nobbades av IFK Göteborg i vintras då man var i slutförhandlingar med Kasim Prosper. Men pappersarbete tvingar den ghananska yttern kvar i hemlandet under våren.
– Visumansökan har ännu inte nått migrationsverket, förklarar sportchefen Mats Gren för GP.

Det var i januari som Mats Gren bekräftade för Fotbollskanalen att man nobbat Tobias Sana då man var i slutförhandling med den ghananska yttermittfältaren Kasim Prosper.

– Vi låg i slutförhandlingar med Prosper och samtalen var för långt gångna för att vi skulle kunna dra oss ur. Så vi fick meddela Sana att det inte skulle bli något den här gången, kommentarade då Gren till Fotbollskanalen.se.

Vid årskiftet presenterades Kasim Prosper tillsammans med sin landsman Sabah Lawson för IFK Göteborg. Den senare skulle dock ansluta i sommar då han inte fyllt 18 år än, men Prosper beräknades vara med och kämpa om en startplats redan i vår. Nu blir det däremot inte som Mats Gren tänkt sig då Prosper inte fått sitt arbetstillstånd i Sverige ännu.

– Visumansökan har ännu inte nått migrationsverket, förklarar Gren för Göteborgsposten. Redan för två veckor sedan så lämnades ansökningshandlingarna om visum in på den danska ambassaden i Ghana. Det är den enhet som sköter alla ärenden för de nordiska länderna. Men sedan dess har det varit tyst från ambassaden.

Därför beslutade IFK Göteborg i måndagskväll att skjuta på flytten fram till i sommar. I och med beslutet får man nu klara sig utan yttern under hela vårsäsongen.

En annan anledning till att han blir kvar i Ghana är att Prosper ska delta i afrikanska U20-mästerskapet mellan 8-20 mars.

– De samlas 1 mars. Han skulle i bästa fall kunna vara här 15 februari. Och då åka ned igen efter två veckor, säger Gren.

Skulle Ghana dessutom komma topp 4 i turneringen så kvalar man in till sommarens U20-VM, där truppen i såna fall samlas i mitten av maj. Sedan pågår mästerskapet mellan 30 maj och 20 juni vilket skulle innebära ännu mer frånvaro för den unga afrikanen.

– Därför spelar han klart våren i Inter och tillhör oss från 1 juli. Det troliga är att vi justerar kontraktet så att båda därefter har 4,5 år fram till sommaren 2020.

Publicerad 2015-02-04 kl 13:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER