Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

IFK Göteborgs kapten stängs av tre matcher - ska ha skrikit "jävla fittdomare"

Adam Johansson stängs av tre matcher. Enligt förbundet ska försvararen ha skrikit "jävla fittdomare" efter mötet mellan Elfsborg-IFK Göteborg.
- Det stämmer inte, säger Johansson.

Den 15 augusti besegrade Elfsborg IFK Göteborg med 3-2. Efter matchen var Blåvitts högerback Adam Johansson frustrerad och ska enligt den assisterande domaren Mathias Klasenius ha skrikit "jävla fittdomare". Nu stängs han av i tre matcher.

- Det känns inte alls bra att bli anklagad för något som inte stämmer. Jag har aldrig yttrat de här orden "jävla fittdomare", som jag mer eller mindre blir dömd för. Jag har aldrig riktat mig mot domaren specifikt. Jag har skrikit ut min frustration rakt ut, men jag har aldrig riktat mig mot domaren, säger Adam Johansson till Fotbollskanalen.se.

Adam Johansson är bedrövad och skickar en känga till Svenska fotbollförbundet.

- Ord står mot ord och där har de ju gått på domarens ord och inte på mina. Det som jag kan tycka är lite konstigt också är att i anmälan står det en sak och efter att linjedomaren har anmält mig så får jag skicka in min version, och då får han också skicka in en extra invändning. Och de skiljer sig åt litegrann. Han ändrar lite från vad han säger i sin anmälan.

- I det första brevet står det att jag kommer in i entréhallen och skriker "fitta, fitta" och sedan skriker jag "jävla fittdomare" till honom. Och det är inte sant, vilket jag skriver i min version. Jag kommer in i entréhallen, kastar min bindel och skriker ett könsord två gånger, rakt ut i luften. Sedan vänder jag mig om och upptäcker att domaren står där, vi ser varandra och då säger jag att det är för dåligt.

Elfsborgs Andreas Augustsson gav Elmar Bjarnason en armbåge. Augustsson anmäldes i efterhand, men gick fri från anklagelserna.

- Ja, då känner man sig ju ännu mer felaktigt dömd.

Publicerad 2011-09-08 kl 21:31
Annons
Annons
Annons