POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
6d

IFK Göteborgs klubbdirektör om Sana: ”Man måste gå vidare från det som har hänt”

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg har värvat tillbaka Tobias Sana.
En värvning som skapar en del starka känslor hos en del av fansen.
- Någonstans måste man också gå vidare från det som hänt, säger Blåvitts klubbdirektör Max Markusson till GT.

Under lördagen stod det klart att Tobias Sana återvänder till IFK Göteborg, klubben han lämnade 2012 för spel i Ajax. Sedan dess har han gjort sejourer även i Århus och Malmö FF. När han i en match med Malmö på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg värmde upp vid sidlinjen kastades ett knallskott in mot spelaren från IFK Göteborgs klack. Sana svarade med att ta tag i i en hörnflagga och kasta upp den mot klacken.

Efteråt var han ångerfull och bad om ursäkt. När han nu återvänder till Blåvitt, dryga tre år efter händelsen, skapar det upprörda känslor hos delar av supporterskaran.

- Vi diskuterar ju det givetvis internt och vi är oerhört noggranna med vilka spelare vi tar in och vilken bakgrund de har. Det som har hänt eller inte hänt. Tobias har haft en historia här som vi känner till och sen är det klart att någonstans måste man också gå vidare från det som hänt. Det är klart att den killen som kastade knallskottet fick sin beskärda del och kanske förstod att det inte var så bra gjort. Sen det Tobias gjort är inget som vi heller ska lyfta fram som positivt. Han har också lärt sig från det, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson.

Klubbdirektören menar att personen som kastade knallskottet lärde sig av händelsen, likaså Sana. Samtidigt säger han att alla värvningar IFK Göteborg gör enbart baseras på det sportsliga. De kommer inte heller, och har inte, samtalat med någon gruppering inom supporterskaran innan de valde att värva tillbaka Sana.

- Vi tar inga kvartsamtal. Vi tar det här internt. Sen får folk ha de åsikter de har, säger Markusson.

Även sportchefen Kennet Andersson menar att klubben inte frågar personer som inte finns inom klubbens ledning om de ska värva en spelare eller inte.

- Vi vill ju naturligtvis att alla ska vara nöjda men vi måste ju utgå från vilket yrke som vi har. Då blir det konstigt och oprofessionellt att göra annat och att fråga andra hela tiden utifrån massa uppgifter, säger Andersson.

Publicerad 2019-08-11 kl 21:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå