Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

IFK Göteborgs nyförvärv: "Jag vill ha guldet om halsen"

GÖTEBORG: Mads Albaek valde bort en flytt till Israel och lämnade Frankrike med ett tydligt mål.
- Jag vill ha guldet om halsen, säger han.

IFK Göteborgs senaste nyförvärv, dansken Mads Albaek har inte riktigt samma ”svensk-danska” som Lasse Vibe men lovar bättring. När nyheten om att IFK Göteborg var intresserade av mittfältaren slog ner så ryktades det mycket om Israel. Något som Albaek slår hål på.

- Det var någon media i Israel som tog de lite för långt. Jag hade ett erbjudande från dom och det fanns intresse från några andra klubbar och ligor. Men det var nog lite längre i deras huvud än i mitt. När Göteborg dök upp så såg jag det som en väldigt fin möjlighet för mig, säger Albaek.

Varför?
- Jag kommer från en mittenklubb/bottenklubb där det handlade om att överleva. Det var klubbens målsättning. Här i Göteborg handlar det om något annat – att få guldet om halsen. Jag har spelat stora matcher mot stora spelare i Frankrike men här handlar det om att vinna och ta titlar. Det har jag inte riktigt provat på i min karriär tidigare.

Hur är det med skadeproblemen?
- Jag är fullständigt återhämtad. Det var en liten skada i min mellanregion som krävde en operation. Först gick jag två månader med behandling av sjukgymnast men sen blev det operation och det tog 2,5 månader att ta sig tillbaka. Jag spelade ändå de fem-sex sista matcherna och det var positivt att komma in och bevisa att jag kan spela fotboll igen.

En av de stora anledningarna till att det blev just Göteborg var inte enbart att det är ett lag som slåss om titlar utan även att det är ett lag som håller i bollen.
- Ja, jag är bäst när jag spelar i ett lag som är mer dominerande än motståndarna. I Frankrike var det inte så …

Hur beskriver du dig själv som spelare?
- Som en box till box spelare. Jag hade min klart bästa period i Frankrike som det, efter det försvann några spelare och jag fick spela defensiv mittfältare. Jag kan spela där men har kvalitéer som passar bättre längre fram i banan. Jag vill gärna ha bollen och delta i det offensiva.

Pratat något med danskarna i laget? Vibe?
- Nej, men min agent har Ankersen här också så jag har hört mycket positivt om klubben, livet i staden och livet i Sverige.

För Mads Albaek som sågs som en supertalang i Danmark och även blev utsedd till danska ligans bästa spelare 2012-13 blir flytten lite av en nytändning. Under torsdagen gör han sin första träning med laget och träffar Jörgen Lennartsson för första gången.

- Jag har snackat med Mats, men ska snacka med tränaren imorgon. Svenska fönstret stängde ju och det satte fart på det hela, det har gått lite snabbt.

Albaek kunde dock ha hamnat i just IFK Göteborg tidigare i sin karriär. Redan under tiden i Danmark fanns det intresse för den offensive mittfältaren.

- Ja, det har funnits intresse. Men det var lite tidigt för mig att byta Midtjylland till Göteborg. När möjligheten med Frankrike dök upp så kände jag att jag måste ta den. Jag har lärt mig massor i Frankrike och fått hår på bröstet.

Tröjnumret? Sjuan?
- Det numret har ändå sedan jag börja spela professionell fotboll varit mitt nummer. Det är ett fint nummer och många goa spelare har spelat i det numret.

Både Håkan Mild och Tobias Hysén har haft numret, känner du till dom?
- Då är det press på mig, det är fint det, säger han och skrattar.

Debuten kan ske redan på söndag i derbyt mot Häcken. Väljer Jörgen Lennartsson att ge sitt nyförvärv chansen direkt så är han redo.

- Det är jag. I Frankrike löper vi och löper. Det är inga problem och jag har spelat i alla träningsmatcher. Jag kommer in i en säsong som är igång men de har haft en lång säsong och jag kommer in frisk och med nytt blod. Jag hoppas jag kan göra det bra!

Publicerad 2015-08-12 kl 18:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons