POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

IFK Göteborgs överklagan får inte prövningstillstånd - 3-0-beslutet står fast

4:36

Nästa

Avbryt
Försök igen

IFK Göteborg överklagade disciplinnämndens beslut att tilldöma Malmö FF en 3-0-seger efter kaosmatchen på Gamla Ullevi. Men överklagan får inte prövningstillstånd, det meddelade besvärsnämnden under tisdagen.
- Det fanns inte några skäl för oss att ta upp det, säger ordförande Lars Nilsson till Fotbollskanalen.

I sitt beslut skriver besvärsnämnden:
"Enligt 54 § fjärde stycket Svenska Fotbollförbundets stadgar krävs prövningstillstånd för att Besvärsnämnden ska ta upp ett ärende till prövning. Sådant tillstånd får meddelas endast om det är av vikt för den framtida regeltillämpningen att ärendet prövas, eller om det finns synnerliga skäl för en sådan prövning, såsom att det förekommit grovt formfel vid handläggningen av ärendet eller att beslutet fattats i strid med eller utan stöd i gällande regler och bestämmelser. Besvärsnämnden finner inte skäl att meddela prövningstillstånd i detta ärende".

Ordförande Lars Nilsson förklarar:

- Det finns helt enkelt vissa regler inom Fotbollförbundet som visar vilka fall som ska tas upp av oss. Till exempel om det är ett prejudikatsärende som kan förtydliga regelsystemet. Men vi kom fram till att det inte var ett sådant eller uppfyllde något av de andra skälen. Därför tar vi inte upp det, säger han. 

Det låter som att det var ett enkelt beslut?
- Det vill jag inte svara på. Det var en sedvanlig juridisk analys. En överklagan i skrift som har ställs i relation till det som krävs för att få prövningstillstånd. Det räcker att överklagan uppfyller ett krav, men det gjorde den inte i det här fallet.

Därmed står disciplinnämndens beslut om 3-0-seger till Malmö FF fast. IFK Göteborg kan överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden fram till den 7 juni.

- Vi får prata i föreningen om vi går vidare med detta eller inte, säger IFK:s ordförande Frank Andersson.

Vad säger du om beslutet?
- Det var väl kanske det mest väntade beslutet. Men vi tyckte det var viktigt att pröva frågan. Vi tycker att fotbollsmatcher ska avgöras på fotbollsplanen. Det är en diskussion vi kommer fortsätta driva, så att matcher inte avgörs på det här sättet i framtiden.

I sin överklagan yrkade IFK Göteborg att matchen skall återupptas och färdigspelas, alternativt att det vid matchavbrottet uppnådda matchresultatet skall gälla som slutresultat eller att matchen skall spelas om i sin helhet.

Men de fick alltså inte gehör för det. IFK Göteborg ville också att besvärsnämnden skulle ådöma Tobias Sana en bestraffning för att ha slängt upp en hörnflagga i publiken.

- Det handlar mer om hur man ska bete sig. Det Tobias gjorde var ingen bra sak och vi undrar hur man kan göra så utan att bli bestraffad. Var går gränsen i svensk fotboll?, undrar Frank Andersson.

Besvärsnämnden meddelar dock inte de inte är behörig att pröva sådana yrkanden.

Publicerad 2016-05-24 kl 14:40
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto