POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

IFK-hjälten kan lämna för nykomling

Thomas Olsson blev stor matchhjälte för IFK Göteborg mot Malmö FF och hyllad av de blåvita supportrarna. Nästa säsong kan det dock vara andra blåvita supportrar som hyllar honom.

- Vi har ständig kontakt med honom och jag har varit tränare för honom och han är givetvis en spelare som är aktuell till nästa säsong, säger sportchefen Mats Karlsson till FotbollDirekt.se.

Men Karlsson ville också betona att det är mycket upp till vad Olsson själv vill och vad som händer i IFK Göteborg.
- Vi har ju inte de ekonomiska musklerna att kunna konkurrera med ett lag som Göteborg men skulle han känna för att flytta hemåt Östergötland hoppas vi förstås att han vill välja spel med Åtvidaberg, säger Karlsson.

Thomas Olsson skulle förstås bli ett jättenamn för "Åtvid" under deras första allsvenska säsong sedan 1982.

- Jag är fri transfer och Åtvid har gått upp, så jag förstår spekulationerna. Men nu är det fullt fokus på det här, säger Olsson till Aftonbladet.

Är det en fördel som du ser det att han kan gå gratis efter säsongen om ni skulle försöka få honom till er? - Javisst är det så men som sagt, mycket beror på vad som händer i IFK Göteborg, om de kommer att förlänga med honom, säger Mats Karlsson.

Den andra nykomlingen Mjällby har flera spelare "ute i världen" som de ska försöka få hem, bland andra Tobias Linderoth och Christian Wilhelmsson.
Åtvidaberg har också några spelare på andra håll i Allsvenskan.
- Det är Johan Karlsson i Elfsborg och Imad Chhadeh i Brommapojkarna som har anknytning hit till Åtvidaberg.

Kommer ni att göra framstötar mot dem för en hemflytt? - Vi får se först vad vi behöver för spelartyper och om de passar in i det vi söker och sedan är det nog svårt att locka Johan Karlsson från Borås också, säger Karlsson ärligt och uppriktigt.

Några stora värvningar a la 70-talet när Åtvidaberg värvade landslagsspelare på löpande band blir det inte tal om till den allsvenska återkomsten.
- Vi hoppas kunna knyta till oss ett eller kanske två etablerade namn som har rutin från allsvenskan. I övrigt kommer vi att satsa på vårt unga och talangfulla lag som tog oss upp.

Hur blir det med Kristan "Pligg" Bergström, han är väl en rutinerad spelare ni skulle behöva i Allsvenskan? - Ja det är han såklart. Han skrev på för 1+1 år inför den här säsongen, så vi får se om han vill följa med oss upp i Allsvenskan. Jag hoppas att han gör det.

Publicerad 2009-10-20 kl 14:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå