POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

IFK Norrköping har värvat två erfarna "hemvändare": "Vill att de ska kunna avsluta här"

Foto: Bildbyrån.

Christopher Telo, 29, och Maic Sema, 30.
Peking har värvat två erfarna spelare, som har en bakgrund i Norrköping, i sommar.
- Vi vill gärna att de ska kunna avsluta sina karriärer här, säger Peter Hunt, ordförande i IFK Norrköping, till Fotbollskanalen.

IFK Norrköping har de senaste åren haft en relativt ung trupp där klubben förädlat talang och sedan sålt vidare. Det spåret har klubben fortsatt på även i år. Men i sommar har man gjort klart med två lite mer erfarna spelare - Maic Sema, 30, och Christopher Telo, 29. Båda två kommer ifrån Norrköping, Maic Sema representerade dock i ung ålder Sylvia. Att de är från bygden har vägt in i valet att värva dem och klubben hoppas att de är kvar ett tag framöver..

- Det är Norrköpingsspelare och vi vill gärna att de ska kunna avsluta sina karriärer här. Det är vältränade män och de har en gedigen fotbollsutbildning bakom sig. Vi tror det kan tillföra Norrköping någonting och vi behöver också en bredare trupp med tanke på att vi spelar i Europa och förhoppningsvis även gör det i framtiden. Det är ingen direkt strategi att ta hem dem enbart för att de är Norrköpingsbor, men det spelar naturligtvis in i sammanhanget, säger Peking-ordföranden Peter Hunt till Fotbollskanalen.

Peter Hunt berättade i samband med Jordan Larsson-affären att han ser det som att IFK Norrköping kan titta på lite "dyrare hyllor". Han medger själv att Telo och Sema kanske inte är den typen av spelare. Däremot tycker han att tillskotten är nyttiga och bra för klubben.

- Det här är spelare som ändå är gedigna och habila. Jag skulle påstå att det hög allsvensk kvalitet. Kan de spela för oss ett antal år framöver och tillföra någonting, ja, då ska vi definitivt värva dem. Tiden kommer att utvisa om de klarar av den här konkurrensen och utmaning, det får vi se. Om de inte skulle göra det så får vi ta det därifrån.

Publicerad 2019-08-03 kl 08:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå