POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

IFK Norrköping medger floppvärvning: "Det är ett misstag"

Foto: Bildbyrån.

Kevin Alvarez gjorde ingen succé i IFK Norrköping.
Nu medger scouten Stig Torbjørnsen att värvningen är ett misslyckande.
- Vi får rannsaka oss själva, säger han till NT.

Förra vintern knöt IFK Norrköping till sig honduranen Kevin Alvarez, 23. Men hans debutår var allt annat än lyckat. På hela förra säsongen gjorde han blott ett framträdande i allsvenskan, mot Helsingborgs IF, och då spelade han sex minuter. Norrköpings Tidningar rapporterade i somras att en förklaring som klubben gett till den sparsamma speltiden var att 23-åringen bara kunde flytande spanska och lite engelska. Men nu medger IFK Norrköping-scouten Stig Torbjørnsen att det inte var den enda orsaken.

- Det är inte bara det här med språket. Engelskan är bristfällig, sämre än vad vi trodde, men vi får rannsaka oss själva vad vi gjorde fel. Det är ett misstag. Inget snack om den saken, säger han till Norrköpings Tidningar.

Att Alvarez misslyckades i IFK Norrköping förvånar Torbjørnsen med tanke på att han var och såg honom i en träningsmatch i Costa Rica.

- Bilden vi hade, vad vi visste och hade hört stämde. Jag har ingen förklaring att det blivit så här, säger han till NT.

Kevin Alvarez själv berättade i november för honduranska Diez att tanken är att han ska lämna. Men det verkar ännu vara skrivet i stjärnorna om var hans framtid finns.

- Det vet nog ingen. Inte IFK, inte Jens (Gustafsson, manager), han själv eller agenten. Det gäller att hitta en lösning som båda parter är nöjda med, säger Torbjørnsen till NT.

Publicerad 2020-01-03 kl 15:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå