Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: TT

IFK Norrköping

Miljonförlust för IFK Norrköping

IFK Norrköping har släppt de ekonomiska siffrorna för 2014 inför klubbens årsmöte.
Fotbollsverksamheten backar nästan tre miljoner.

Fotbollskanalen kunde tidigare rapportera om minusresultat för Kalmar och Halmstad - och nu visar även IFK Norrköping minusstatistik på den fronten. Bland annat meddelar klubben att publikintäkterna och placeringsbidraget blev mindre än vad man hade räknat med i budgeten. Till nästa säsong har man budgeterat med att gå drygt 400 000 plus – men någon hård satsning på det sportsliga är inte att vänta. Nya Parkens driftkostnader tar för mycket resurser i anspråk och arenan behöver underhållas.

- Vi kan inte låta arenan stå och förfalla och lägga alla pengarna på sportslig verksamhet. Det vore farligt och då blir vi inte långvariga. Vi har snålat som tusan när det gäller underhåll och vi måste få in extra intäkter varje år för att kunna komma upp till balans. Det är de minussiffrorna som blir IFK:s hyra varje år, säger ordföranden Peter Hunt i en intervju med Norrköpings Tidningar.

ANNONS

När Fotbollskanalen ringde upp klubbdirektören Magnus Karlsson menade han just att de sportsliga resultaten gjorde att publiksiffran inte låg på den nivån de förväntade sig. Trots att klubben hade flera egna produkter i truppen, menar klubbdirektören att publiksnittet kommer öka i takt med bättre prestationer på planen.

- Självklart är den lokala tillhörigheten viktig, men det är ännu viktigare att faktiskt vinna och ha sportsliga resultat. Vi har ju en riktig publikmatch mot Åtvidaberg men i fjol regnade den bort för oss. Det var 9600 biljetter sålda och 8000 kom så ja, vi är lite för känsliga om man säger så för den typen. Vi har ju ett starkt varumärke i staden och lokalt, men det gäller att få ihop helheten runt att också vinna och samtidigt ha en bra pulbikupplevelse. Nu gör vi en satsning på våra ståplatser för att försöka få fart på den kulturen och få lite fler folk, så att man ska ha råd att gå på fotboll.

ANNONS

Hur kommer den sportsliga verksamheten att påverkas i och med minussiffrorna?

- Självklart kommer vi försöka bygga vidare på den här talangutvecklingen som vi har. Vi har ju producerat bra spelare under ett antal år och flera unga som har potential, så har vi ändå förstärkt med Bärkroth och Sjölund. Vi försöker göra en sportslig satsning samtidigt om vi skruvar på andra parametrar. Trots det måste man vara jättenoga med kostnaderna, då vi börjar hamna på en nivå där det är svårt att krympa de mer för att behålla konkurrensen, säger klubbdirektören Magnus Karlsson till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-02-19 kl 15:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto