POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK NORRKÖPING

Peking ska ta upp kampen med de stora: "Kan inte jobba på samma sätt"

Foto: SCANPIX

UPPLANDS VÄSBY. Norrköping vill ta upp kampen med de stora inom svensk fotboll. För det krävs en annan modell än toppklubbarnas.
- Vi kan inte jobba på samma sätt som de med större plånbok, vi måste jobba på vårt sätt, säger Janne Andersson.

Norrköping och Janne Andersson hade ett ojämnt fjolår. En tuff start på säsongen fick laget att bli inblandade i bottenstriden. Tack vare en urstark avslutning blev det en ganska trygg resa.

- Vi hade ett ombyggnadsår och vi visste att det skulle bli lite jobbigt. Vi blev ju inblandade i bottenstriden tack vare att otäckingarna bakom oss vann. Men vi städade undan det väldigt bra, på de sista nio matcherna förlorade vi bara en. Det var ju egentligen bara en månad som var riktigt dålig, säger Janne Andersson.

Under Janne Andersson har Norrköping tagit flera steg i rätt riktning. Nu förväntas laget klättra ännu mer.

- Jag tror att vi har fått ordning på det nu med försvarsspelet. Axén ville ju inte nämna det när han var uppe här men det var bara ett lag som nollade dem och det var vi. Han är så jävla taskig, det hade jag behövt när jag skulle upp här, skämtar Janne Andersson.

- Nej, men vi måste släppa in färre mål, så enkelt är det. Men vi kan inte bara jobba försvarsspel man vill ju spela anfallsfotboll. Rent statistiskt var det vårt bästa år sett till antal avslut och antal skott mot oss.

Offensivt för Norrköping handlar mycket om Kamara och Kujovic.

- De två gjorde ju tio mål var förra säsongen. Det jag gillar är att ur den jobbiga situationen ifjol så växte ett antal unga spelare och fick chansen. Jag tror att vi kommer ha spelare födda både 96 och 97 i startelvan i premiären. Vi har nio killar från Norrköping i laget, det är något vi har jobbat hårt för, om vi ska kunna tampas med de största så måste vi jobba på det här sättet, säger Andersson.

Nyckelspelaren för Norrköping och Janne Andersson är lagkapten, Andreas Johansson som med fyra matcher kvar omskolades till mittback.
- Janne har tjatat, eller ja pratat om det länge att jag skulle sluta osm mittback. Men det gick bättre än vad jag hade trott om jag ska vara ärlig. Det funkar med spelförståelse men det är lite annat tänk.

Publicerad 2015-03-23 kl 14:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå