Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK NORRKÖPING

Thorvaldsson i riskzon – då svarar Peking

Flera utländska klubbar har stort intresse för allsvenska skytteligatvåan Gunnar Heidar Thorvaldsson - men IFK Norrköping oroas inte för att bli blåsta på sin 17-målsman:
- Om vi oroar oss? Nej, det gör vi inte och hoppas verkligen han stannar i minst ett år till, säger Norrköpings ordförande Peter Hunt till FotbollDirekt.se

IFK Norrköpings Gunnar Heidar Thorvaldsson är aktuell för flera utländska klubbar. Hans isländske agent Olafur Gardarsson avslöjade för FotbollDirekt i veckan att han inte utesluter en januaritransfer.
Tvåan i den allsvenska skytteligan kan med andra ord vara på väg att bli en knäck för IFK Norrköping.
För vad händer om den 30-årige islänningen bryter upp i från allsvenskan igen och går utomlands som han betytt för IFK:s femteplats? Ett oroväckande scenario men likväl ingenting som sätter press på Hunt och kompani.

- Vi får se vad det lider till, om det leder till bud och ta allt därifrån men just nu vet vi inte riktigt vart det tar vägen med Gunnar, säger IFK Norrköpings Peter Hunt till FotbollDirekt.se.

- Han har varit fantastiskt bra. 17 mål är verkligen en nytändning och det är klart att det slår våra förväntningar. Jag menar man kan inte riktigt ha sådana förväntningar, även om vi haft förväntningar på Gunnar, fortsätter IFK Norrköpings ordförande.

Hur upplever ni intresset?
- Nej, jag har inte pratat med hans agent och vi har ännu inte hört någonting från andra klubbar. Men det viktiga här det är att han har ett år kvar på kontraktet. Om vi oroar oss? Nej, det gör vi inte och hoppas verkligen han stannar i minst ett år till.

Hur jobbar ni på ett nytt kontrakt – ni borde vara på gång med bud till honom?

- Det där får du mig inte att kommentera. Det är en process som hela tiden pågår och hur långt vi har kommit tänker jag inte föregripa, säger han och betonar:
- Men det är klart att vi vill. Han är precis den typen av spelare vi vill ha i klubben; han är ju ett föredöme på alla vis – så jag hoppas verkligen att vi får behålla honom.

Publicerad 2012-12-22 kl 11:53
Annons
Annons
Annons