POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
IFK NORRKÖPING

Trots IFK-succé för Andersson - tyst om nytt kontrakt

Foto: Stefan Jerrevång / SCANPIX

Janne Andersson

IFK Norrköping har gjort succé under Janne Andersson, men tränaren har inte hört ett ljud om att förlänga kontraktet.

Trots att det går ut nästa år.

– Jag behöver inte kommentera det, säger IFK-tränaren till fotbollskanalen.se.

IFK Norrköping gjorde en imponerande säsong i allsvenskan. Trots att laget sålde stjärnan Astrit Ajdarevic i somras så slutade man femma vilket är klubbens bästa placering på 18 år. Nästa år går tränaren Janne Anderssons kontrakt ut och trots succén har han inte hört ett ljud om att förlänga avtalet.

– Nej, jag har inte hört något. Vi har inte pratat något om framtiden. Jag trivs väldigt bra i IFK och sedan får vi se. Jag har ett år kvar och sedan får vi se vad som händer, säger han till fotbollskanalen.se.

Du har gjort bra resultat men har inte hört något från klubben - är inte det konstigt att det inte finns någon rädsla att du ska hitta på något annat?

– Den rädslan får du fråga klubben om. Jag har ju avtal i ett år till och vi pratar om en långsiktig satsning där vi skulle ta det här stegvis som vi har lyckats göra. Så här långt har det gått enligt den planen vi hade. Sedan får vi se vad som händer i framtiden. Det är inte mitt jobb att gå in och säga att jag vill skriva längre utan det är deras jobb om de vill det.

Hur ser du på det?

– Nej, jag har ingen uppfattning om det. Det får du fråga klubben om.

Så du vill inte ge din åsikt om vad du tycker om att ni inte har pratat om framtiden?

– Nej, jag behöver ju inte kommentera det.

Under de senaste åren har det varit flera fall där lag har blivit av med framgångsrika tränare. Roland Nilsson lämnade Malmö FF trots kontrakt och Roar Hansen ser ut att köpas loss av HIF.

I fallet med Helsingborg och Conny Karlsson var det uppenbart att klubben inte ville ha kvar honom trots framgångarna och man förlängde inte avtalet när han gick in i 2012 med bara ett år kvar.

IFK Norrköping är inte rädda för att åka på samma smäll men har ännu inte öppnat för en förlängning av Janne Andersson.

– Nej, det är på vår agenda. Vi får väl se litegrann hur saker och ting utvecklar sig. Men ingen av parterna har känt något direkt behov. Vi är väldigt nöjda med Janne och jag tror att han också är tillfreds med sin situation och planerna vi har för föreningen. Men det är på agendan och så småningom ska vi ta upp den diskussionen, säger klubbens ordförande Peter Hunt.

– Men vi är inte så rädda för det och skulle det vara så att någon får något erbjudande så får vi väl ta det därifrån. Vi får se och sedan vet jag inte vad Janne själv har för planer. Men jag tror att han har en stor utmaning i Norrköping och jag tror att det för honom är positivt. Någon part ska alltid ta första steget. Det finns på vår agenda och vi kommer nog att prata med Janne sen.

Trots att Janne Andersson och Peter Hunt säger att man inte diskuterar framtiden så hävdar klubbdirektören Krister Eriksson det motsatta.

– Vi har en dialog men mer kan jag inte säga just nu så får vi se vad som händer. Vi är jättenöjda med Janne. Det är något som vi får ta i styrelsen, sätta oss ner och så får vi se vad vi kan göra, säger han.

Kan det bli aktuellt med ett vidare samarbete?

– Nu är det ju så här att alla tjänster bestäms av styrelsen, men personligen är jag nöjd med Janne.

Enligt uppgift till fotbollskanalen.se är IFK Norrköping-profilen Tor-Arne Fredheim, vars kontrakt med Ljungskile går ut nästa år, aktuell att ta över efter Janne Andersson. Han har flera framgångsrika år som tränare i Norrköping-klubbarna Sleipner och Sylvia och i år förde han Ljungskile till en femte plats i superettan. Som spelare tog han SM-guld med IFK Norrköping 1989.

– Tor-Arne har gjort det kanonbra. Det är bara att lyfta på hatten. Han har varit i Sleipner och i Sylvia. Sedan har han Pro-utbildat sig och nu gör han det bra i Ljungskile. Det är en duktig tränare och resultaten talar ju för sig själv. Han gör det med ganska små resurser, säger Peter Hunt.

– Men det är inget namn som har varit uppe för diskussion. Jag kan inte spekulera i några namn, men skulle du fråga mig så tror jag att det snarare är en förlängning med Andersson än att vi tar in någon.

Publicerad 2012-11-28 kl 12:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå