Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK NORRKÖPING

Trots Janne Anderssons succé - inget snack om nytt kontrakt

Foto: Scanpix

Janne Andersson tog Norrköping till femteplatsen men ändå har han inte fått nytt kontrakt.

Enligt vad fotbollskanalen.se erfar så vill klubben inte förlänga:

- Vi har inte haft det snacket ännu, säger ordförande Peter Hunt.

Efter ett antal tunga år så slutade IFK Norrköping femma i allsvenskan i fjol vilket är bästa resultatet på 18 år. Janne Andersson är tränaren som etablerat klubben igen.

Fast han är inne på sista året - och uppgifter gör gällande att IFK inte vill förlänga - men det förnekade ordföranden Peter Hunt i november:

- Det är på vår agenda. Vi får väl se litegrann hur saker och ting utvecklar sig, sa han då till fotbollskanalen.se.

Nu har det gått två månader sedan den förra intervjun och trots att kontraktet löper ut efter säsongen har parterna ännu inte tagit ett beslut om framtiden. Enligt Peter Hunt har man inte ens pratat om en förlängning - men Janne Andersson påstår motsatsen.

- Vi har pratat lite, men den dagen vi har något att säga kommer vi att göra det, säger Janne Andersson.

Peter Hunt är öppen om att man inte kommit dit än:

- Vi har inte haft det snacket. Det har varit fullt upp, men den tiden kommer... säkert inom en snar framtid, säger Hunt.

Vad har hänt sedan sist - ni hade inte pratat i november?

- Vi har inte gått i clinch än. Det står på agendan. Vi ska snart sätta oss ner. Janne har gjort det bra här och vi ska ta en diskussion.

Vi har uppgifter på att Janne inte får förlängt - hur ser du på det?

- Jag har inte tänkt i de banorna. Det jag kan säga om det är att jag inte har varit delaktig i några såna diskussioner.

Är hans framtid osäker?

- Det är alltid så med två parter, att båda ska vara överens, men vi har inte den utgångspunkten att vi ska avsluta avtalet. Det är status quo-läge.

IFK Norrköpings klubbdirektör tycker att Janne Andersson har gjort ett bra jobb men vill inte uttala sig om tränarens framtid i klubben.

- Det är styrelsen som för den här dialogen, jag vill inte blanda mig i det. Jag har inga kommentarer mer än så. Du får ta det med Peter Hunt, säger han.

- Det enda jag kan säga är att Janne har gjort ett jättebra jobb i klubben. Men det här ligger på styrelsens bord.

Under de senaste åren har det varit flera fall där lag har blivit av med framgångsrika tränare. Roland Nilsson lämnade Malmö FF trots kontrakt och Roar Hansen köptes loss av HIF.

I fallet med Helsingborg och Conny Karlsson var det uppenbart att klubben inte ville ha kvar honom trots framgångarna och man förlängde inte avtalet när han gick in i 2012 med bara ett år kvar. Men IFK Norrköping känner ingen panik över risken att bli av med Janne Andersson.

- Det lever man ju med, att högpresterande spelare och tränare kan säkerligen bli uppvaktade, det lever vi med. Jag har full förståelse för om det kommer någon fråga på Janne, säger Peter Hunt.

När sätter ni er ner med Janne?

- Det blir nog inom en snar framtid

Vi har uppgifter på att Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim är aktuell för nästa säsong - hur ser du på honom?

- Tor-Arne är en Norrköping-profil. Nu är han i Ljungskile och vi får se var han hamnar sen. Vi har inte diskuterat, men inom framtiden vet man aldrig. Det är inte aktuellt nu, men Tor Arne gör det väldigt bra var han än kommer, tidigare i Sylvia och Sleipner. Jag har enbart hört goda vitsord om Tor Arne. Han är absolut en duktig tränare, men jag har ingen aning om hur hans avtal ser ut nu. Jag gläder mig att han gör det bra där han är.

Publicerad 2013-01-24 kl 11:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons