POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/IFK NORRKÖPING

TV: Norrköping körde över Gefle - vann enkelt

Nästa

Avbryt
Försök igen

Som det svänger om IFK Norrköping. Janne Andersson måste ha allsvenskans ojämnaste lag. Efter 1-7 på två matcher kom 4-1 mot Gefle - och alla fyra målen i första halvlek.
- När vi får i gång vårt spel flyter det bra, säger tvåmålsskytten Christoffer Nyman.

Norrköping bjuder så här långt på vilsna färder långt ned i djupa dalar, som nyligen mot Elfsborg (1-4) och Helsingborg (0-3) eller på bestämda bestigningar av höga toppar som mot Halmstad (3-0) och nu mot Gefle.

Irriterande för en tränare som vill ha stabilitet, nervöst för en supporter som kastas mellan känslorna när laget pendlar friskt mellan ytterligheterna, svårläst för motståndaren som inte vet vad som väntar.

Men tråkigt blir det aldrig.

Urladdning i första

Roligare än på Nya Parken har det inte varit på länge. Första hemmasegern kom efter en sällan skådad urladdning. Ändå spelade inte Norrköping sämre inledningsvis mot Örebro SK eller Elfsborg i årets två första hemmamatcher.

- Spontant är det nog vår bästa match, det var fantastiskt bra stundtals och bra utdelning. Att släppa loss som vi gör efter två förluster... det är bra, säger Janne Andersson till C More.

Skillnaden nu mot då:

Den här gången kom utdelningen. De så kallade marginalerna och effektivitet i harmoni. Det var 4-0 redan i halvtid, sedan det mesta gått in mot ett Gefle som inte hade något att sätta emot när Norrköping öste på framåt.

Managern Anderssons ommöbleringar betalade sig. Nikola Tkalcic gjorde säsongens första start som yttermittfältare till höger och på topp var Nyman tillbaka bredvid Emir Kujovic. Tkalcic inlägg skapade ständig oreda och Nyman högg på allt. Redan efter sex minuter pricksköt han 1-0.

- Det är skönt att vi får in ett tidigt förstamål. Då kan man arbeta vidare på det, säger Nyman.

Traustasons drömträff

Islänningen Arnor Traustason tog över showen, bredsidade in 2-0 varpå han med ett distansskott från dryga 20 meter drämde in 3-0 i krysset. Fortsätter Traustason så här bör nog Lars Lagerbäck göra ett besök på Nya Parken.

I halvlekens sista minut tog Nyman hand om Emil Hedvalls retur på Daniel Sjölunds skott.

Har ni spelat bättre i en halvlek?

- Jag tänkte på det. Vi hade Gais för några år sedan och vann med 7—2, men Gais var inte bra då. Det är nog en av de bättre halvlekarna vi gjort, säger Nyman.

Och hur ska ni hitta jämnheten? När ni är bra, är ni bevisligen riktigt bra?

- Att vi tar våra "krig" i matcherna, visar attityd. Mot Helsingborg var vi inte med i matchen. I dag tog vi för oss.

När Norrköping gick ned i en av de där bekanta dalarna efter pausen nickade Johan Oremo in reduceringen, hans fjärde mål för säsongen.

Jonas Lantto följde upp med att sätta en frispark i stolpen.

- Bedrövligt dålig första halvlek, från var vi är på banan till kampmomentet, men bättre i andra och det finns hopp om livet, säger Roger Sandberg, Gefles tränare.

 

Norrköping: Mitov Nilsson - Wahlqvist, Johansson, Wiklander, Telo - Tkalcic, Fransson, Sjölund, Traustason - Kujovic, Nyman.

Gefle: Hedvall - Florén, Fällman, Rauschenberg, Portin - Bertilsson, Lantto, Nilsson, Ericsson - Williams, Oremo.

Publicerad 2015-04-27 kl 21:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå