Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK NORRKÖPING

TV: Norrköping vann målfest på parken

Nästa

Avbryt
Försök igen

Redan efter 27 sekunder inledde Norrköping målskyttet mot Elfsborg. Sedan följde ytterligare fem mål. Hemmalaget IFK Norrköping vann målfesten på Nya Parken med 4-2.

Managern Janne Andersson var belåten med tre mål och med rätt mycket som hände framåt mot Djurgården i måndags. När han pratade om defensiven var det som om han fått något i munnen som skulle spottas ut.

Nu spottade han inte. I stället kom kvasten fram.

Mittbacken David Boo Wiklander var den ende kvar på sin position i fyrbackslinjen efter 3-5-haveriet. Dessutom saknades David Mitov Nilsson i målet på grund av en ryggsträckning. Andreas Lindberg vikarierade.

På andra sidan tjänstgjorde Abbas Hassan för Kevin Stuhr Ellegaard. Den matchen i matchen mellan reserverna vann Lindberg - till viss del beroende på att han hade bättre hjälp av sina försvarare.

Snabba mål är melodin

Mot Djurgården behövde Norrköping tio sekunder för att ta ledningen. Nu gick det aningen långsammare. 29 sekunder. Alhaji Kamara, tillbaka efter avstängning, snodde bollen av Sebastian Holmén och serverade Emir Kujovic öppet mål. Lika lätt rullade Kujovic in 2-0 sedan Hassan kommit helt fel i utrusningen.

Efteråt pratade Andersson helst om offensiven. Han blev rent sprallig när han berömde kollektivet i allmänhet och Kujovic, Kamara, Christoffer Nyman och Arni Traustason i synnerhet.

- Vårt anfallsspel har mycket spets i just nu. Vi gör mål och vi skapar chanser. Det känns jäkligt roligt och vi har alternativ där. Ska vi bli ett topplag i allsvenskan måste vi släppa in färre mål. Samtidigt är det roligare att vinna med 4—2 än med 2—0. Det är kul att ha känslan att vi är så farliga som vi är just nu. Vi har en skicklighet i anfallsspelet som ska bli roligt att jobba vidare med, säger Andersson.

Tappade kontakten direkt

Mikkel Beckmann gav Elfsborg kontakt med sin 2-1-reducering, bara för att tappa den omgående efter pausen. Islänningen Traustason tryckte in 3-1 via en försvarare och av bara farten spelade han fram Kamara som med ett klassmål dunkade in 4-1, varpå Viktor Prodell recuderade på nytt i anfallet efter.

I slutet bars Kamara ut på bår.

- Förhoppningsvis rörde det sig bara om kramp. Vi hoppas det, säger Janne Andersson.

Redan på söndag möts klubbarna igen, i Borås. Elfsborg har fått en riktigt tung start efter VM-uppehållet. Tre allsvenska matcher nu utan seger och dessutom 0—1 hemma mot Inter Baku i kvalet till Europa League och en jobbig resa och uppgift väntar i returen. Men tränaren Janne Mian såg tendenser till det bättre.

- Det fanns bitar som var väldigt bra. Vi har sökt efter vårt passningsspel sista tiden utan att hitta det. Tar man bort målen och tittar på det positiva finns det en hel del.

Publicerad 2014-07-20 kl 19:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons