Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK NORRKÖPING

TV: Smedberg matchhjälte i derbyt

Tränaren Janne Andersson kände sig tvungen att höja rösten.
I pausen höll han ett brandtal till spelarna.
Det gav effekt.
IFK Norrköping vann östgötaderbyt mot Åtvidaberg med 2-1 (1-1).

Det luddiga begreppet rättvisa och fotboll går inte speciellt ofta hand i hand och söndagens länsmöte på ett välfyllt (10 870) Nya Parken var inget undantag.
Det här var länge Åtvidabergs match. Eller rättare sagt, det var mest hela tiden Åtvidabergs match. Ändå fick gästerna vända de sju milen hem tomhänta.
-Jag är mycket besviken över att vi inte vinner den här matchen. Vår prestation i första halvlek är mycket bra och den ska spelarna ha beröm för.
-Det är där vi ska avgöra matchen, säger tränaren Peter Swärdh.

Markant övertag
Inte någon på Nya Parken kan ha haft några invändningar mot det resonemanget. Spelövertaget var markant i första halvlek.
Det var "Bruket" som stod för idéerna, chanserna och det mesta av passionen.
Men det hjälpte inte.
Kristian Bergströms kvittering i 29:e minuten var det enda Åtvidaberg fick med sig in i omklädningsrummet - trots en handfull goda möjligheter.
Norrköping?
Hemmalagets första 45 måste ha varit bland säsongens sämsta. Det var stabbigt, fantasilöst och ytterst lite som stämde.
Men effektiviteten framåt var utmärkt.
Enda farligheten att tala om ledde till Andreas Johanssons ledningsmål. Från nära håll tryckte han in bollen sedan Isaac Kiese Thelin nickat Martin Smedberg-Dalences hörna.
Janne Andersson var milt sagt förbannad i halvtid. Och det fick spelarna både veta och höra. Budskapet gick uppenbarligen hem.

"Fascinerande spel"
-Vi var undermåliga i första. Åtvidabergs passningsspel var överlägset vårt, liksom deras närkampsspel - och det hör inte till vanligheterna att vi har svårt där. Fotboll är ett fascinerande spel. Det enda positiva jag sade i pausen var att vi inte låg under, att matchen fortfarande levde, säger Andersson.
Derbyt nådde aldrig upp till några högre nivåer. Underhållningsvärdet var inget vidare, men spänningen desto större. Matchen stod länge och vägde.
-Det kunde ha gått hur som helst. Jag är glad att vi fick tre poäng en dag när det inte stämde för oss, säger Andersson.
Med kvarten kvar kom avgörandet.
Andreas Johansson frispelade Smedberg-Dalence som i en enda rörelse tog ned bollen med ryggen mot målet, snurrade runt och placerade 2-1 tätt intill Henrik Gustavssons vänstra stolpe.
-Jag hade full kontroll på var jag hade målet och målvakten. Oerhört skönt med tanke på hur det såg ut i första halvlek. Men det kvittar nu, det handlar om vinna. Det här är årets match för oss, säger Smedberg-Dalence som inte var sen att fira med de egna fansen bakom Gustavsson mål.

Publicerad 2013-05-19 kl 19:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons