POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/IFK NORRKÖPING

U19-landslagets ende 97:a: ”Prestationerna i A-laget har spelat en stor roll”

Foto: ifknorröping.se

Filip Dagerstål är landslagets ende spelare född 1997.
Hemmaspelaren och "ynglingen" ser fram emot första EM-kvalmatchen i Norrköping ikväll.
- Det ska bli roligt att spela, säger 18-åringen till Fotbollskanalen.

Han fyllde 18 så sent som i februari, men Filip Dagerstål har redan visat framfötterna i IFK Norrköping under försäsongen. Redan i höstas debuterade han för A-laget och i år har han stått för flera starka insatser som mittback, trots sin orutin och att han normalt sett håller till på innermittfältet. Det belönades med en plats i U19-landslaget, vilket gör honom till truppens yngste. Dagerstål menar att timingen inte kunde varit bättre.

- Det är jättemäktigt och få vara med spelare som är ett år äldre. Det är inte många som får denna chans så det är jättekul. Sedan att det är på hemmaplan är bara det är sjukt bra timing så det är jätteroligt, säger Dagerstål.

Tror du dina prestationer i A-laget har spelat stor roll?

- Jo, jag tror att det har en viktig del i det, absolut. Självklart vill man ha spelare som spelar fotboll i sina klubblag och spelar så högt upp som möjligt, så är det, säger mittbacken.

2004 hade IFK Norrköping inte en enda spelare med i något landslag under hela året. I dagens U19-trupp har klubben flest spelare, fyra stycken. Föreningens ungdomsakademi har utvecklats mycket sedan de mörka åren och Dagerstål betonar att det har en stor betydelse för "Peking".

- Nej men det är jätteviktigt. Man märker att folk i staden tycker det är kul och det blir ett större intresse när vi från Norrköping är med i landslaget. Det blir så klart ett större intresse.

Trots att Dagerstål är nykomling i truppen trivs han väldigt bra och pekar på att det har varit lätt att komma in i gänget. Det stora skälet är att killarna har känt varandra sedan tidigare och att sammanhållningen är stark.

Tankar kring Litauen-matchen ikväll?

- Det ska bli en rolig match. Sedan vet man inte om man spelar men det ska bli roligt att komma in i Elite Round, säger Filip Dagerstål till Fotbollskanalen.

Publicerad 2015-03-26 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå