POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/IFK NORRKÖPING

Var rädd för att dö - nu redo att möta gamla klubben: "Fått godkänt"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG: Han var rädd att dö efter smällen mot Kalmar. Efter mängder av undersökningar är Gunnar Heidar Thorvaldsson spelklar till mötet med sin gamla klubb.
– Jag har gjort alla röntgen som finns i världen och fått stämpel godkänd, säger han till fotbollskanalen.

Efter bara två minuter in i matchen mot Kalmar senast krockade Gunnar Heidar Thorvaldsson med David Elm och blev liggande. Smällen tog hårt på den isländska anfallaren.
– Det var tungt, jag kände direkt att det var något. Det var lite läskigt att inte kunna andas och smällen var så hård över bröstkorgen och hjärtat att jag fick lite panik. Jag kunde inte andas på kanske 20-30 sekunder. Efter det hade jag svårt att ta djupa andetag och var tvungen att stå upp och luta mig bakåt för att kunna andas djupt. Då tänkte jag "Vad är det här?".
– Sen hade jag lite problem dagen efter med andningen och jag själv ville göra alla tester som fanns och det gjorde vi. Vi fick beskedet efter röntgen att inget var brutet eller att det inte fanns någon fraktur. Efter det fick jag besked att det kunde finnas ett två centimeter eller millimeters lufthål mellan lungorna, då skulle jag inte få röra mig på en vecka till tio dagar. Så det blev en röntgen till men efter det fick jag godkäntstämpeln och kunde vara med och träna igen.

Hur känns det nu?
– Det känns riktigt bra! En fantastisk nyhet att jag kan börja spela igen. Jag är ju med i truppen sen vet jag inte om jag får starta eller inte.

Gunnar Heidar Thorvaldsson har likt Häcken haft en tung start på allsvenskan. Thorvaldsson själv ser det som att hans allsvenska börjar på torsdag mot Norrköping.
– Det är nu min allsvenska börjar! Det är klart jag hade velat börja bättre men jag har haft många småskavanker, första matchen var jag skadad, andra var sjuk, tredje på g efter sjukdom, fjärde så gjorde jag mina första 90 minuter mot Blåvitt och det kändes bra, jag var på g. Sen fick jag den här smällen efter två minuter och det har varit mycket upp och ner. Men jag vet vad jag går för och är mentalt stark. Det har varit mycket sjukdom och skit, men det man inte dör av blir man starkare av var det någon som sa ...

Nu väntar en tuff period i allsvenskan där matcherna avlöser varandra på kort tid. Något som gör att pressen ökar på spelarna.
– Vi vet att vi får jobba som ett lag för att få vårt spel att fungera. Man får inget gratis nu när det är så tätt med matcher. Många lag går in och krigar och hoppas lite på det bästa. Vi måste kriga mot dem och jobba som ett lag. Förhoppningsvis får vi då perioder då vårt spel kan fungera och vi kan sätta våra chanser.

Har ni varit dåliga på att ta kriget tidigare?
– Vet inte riktigt om det är det ... det har ju varit lite stolpe ut. Men det är 25 matcher kvar och man får inte börja tänka för mycket. Nästa match är en ny match och alla matcher har ett eget liv och det gäller att prestera varje gång.

Speciellt att möta Norrköping igen?
– Det är det alltid! Det är såpass många kvar i klubben, spelare och ledare som jag hade under min tid där. Så det blir speciellt att möta dom, fantastiskt roligt!

Publicerad 2015-04-29 kl 14:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå