POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

IFK-veteran har siktet inställt på AIK – "Heltänd"

IFK Göteborgs mittfältsstrateg Thomas Olsson har bara ett mål i siktet: Ta sig an AIK den första november i en direkt avgörande guldmatch.

- Med allt elände som har varit så har vi tagit oss igen om det nu är det bara spurten kvar och då spelar det inte så stor roll vilka vi har. De som går ut är helt övertygade om att vi kan vinna våra matcher, säger Thomas Olsson till FotbollDirekt.se

IFK Göteborg gick urstarkt under våren i allsvenskan. Sedan kom skadorna som bara växte och växte. Senast i derbyt mot Gais saknade laget nio spelare. Trots det lyckades Blåvitt vände 1-2 till seger i matchens döende sekunder. Glädjen som utspelade sig liknade scener ur Tv-pucken.
- Det ger en vinnarkänsla. Hur det än ser ut i matcherna så har vi chansen att ta alla poängen, det håller oss starka. Det kommer nog att kännas på planen de här sista matcherna som kommer. Lagsammanhållningen stärktes också.  Alla spelare och ledare låg i en hög och det kändes som hela truppen var med och bidrog. Den matchen svetsade samman laget, säger Olsson.

Hur känns din egen form? Det händer någonting med mig när det börjar dra ihop sig till avgörande, man blir mer fokuserad. Jag känner mig heltänd inför slutspurten.

Thomas Olsson gör sin fjärde säsong i IFK Göteborg. Den 33-årige mittfältarens kontrakt löper ut efter säsongen och kan komma att lämna klubben vid årsskiftet.
- Nu är det guldjakten som tar upp all min energi, men det är fakta att mitt kontrakt går ut vid årsskiftet och ingenting nytt är klart. Så är det och inget nytt har hänt egentligen.

Vill du stanna?
- Jag har stortrivts sedan första dagen här, men det ska ju vara ömsesidigt.

Med fyra omgångar kvar av allsvenskan ligger IFK Göteborg en poäng efter serieledande AIK. Dessa två ska ställas mot varandra i den avslutande omgången. En match som kan komma att bli en direkt guldavgörande.
- Guldfinal, det är vårt mål just nu. Vi snackar inte så mycket om Sm-guld utan mer att vi ska ha chansen inför sista omgången. Vi vet att vi inte får tappa många poäng fram till dess. AIK är starka och har ett bra program. Jag räknar inte med att de tappar fler poäng heller. Det gäller att vi hänger på.

Emil Ronneman

Publicerad 2009-10-11 kl 16:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå