POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

IFK-veteranen: ''Aldrig upplevt något liknande''

Efter elva månaders skadefrånvaro är Magnus Samuelsson tillbaka på allvar. 36-åringen spelade från start senast och nu ska han försöka rädda kvar IFK Norrköping.

- Vi ska försöka greja en kvalplats, säger Samuelsson.

Har du någonsin varit med om något liknande? - Nej, med nio matcher kvar att spela är vi klart sist - det har jag aldrig upplevt. Det är ett tufft läge, men vi vet hur läget är. Nu får vi försöka ta så många poäng som möjligt.

Det har varit turbulent på tränarsidan. Hur har det påverkat? - Klart att det inte är optimalt när det är rörigt fram och tillbaka. Men det gäller gilla läget och det är inget vi går och ältar nu. Vi kanske får utvärdera det efter säsongen.

När IFK Norrköping placerade sig näst sist i allsvenskan 2002 trodde de flesta att tiden i superettan skulle bli ettårig. Men 2003 slutade klubben först på nionde plats och stadens stolthet "Peking" fick vänta till 2008 med allsvensk fotboll. Efter bara ett år är de på väg ut ur den högsta serien igen. Inför förra säsongen plockade föreningen hem två rutinerade mittfältare. Från Kalmar FF kom Mikael Blomberg och hos svenska mästarna, Elfsborg, hittade klubben Magnus Samuelsson. Den sistnämnde har nyligen gjort comeback efter ihärdiga skadebekymmer.

- Jag har inte haft några problem sedan senaste matchen, men jag är inte riktigt ifatt träningsmässigt än. Jag har bara tränat i två-tre veckor.

Trots den ringa träningsmängden är han med sin rutin en nyckelperson i den allsvenska slutspurten. Norrköping har 27 poäng kvar att kämpa om.
- Läget kan inte bli värre - det är bara att köra på och försöka ta så många poäng som möjligt. Vi har bara vunnit två matcher av 21, men chansen finns fortfarande kvar så vi ger inte upp.

Publicerad 2008-09-22 kl 15:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå