Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

IFK:s ordförande: "Varför tog fjärdedomaren inte linjemannens plats?"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Matchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF avbröts efter en inkastad banger från läktaren. Något som hemmlagets ordförande Frank Andersson inte riktigt förstår.
- Varför tog fjärdedomaren inte linjemannens plats?, säger han.

Efter skandalen på Gamla Ullevi sitter de båda klubbarna just nu med att skicka in sina åsikter till disciplinnämnden. Efter att båda parter gett sin syn på incidenten så ska svensk fotbolls domstol besluta hur man sportsligt går vidare från den avbrutna matchen.

Riksombudet, Anders Hübinette, gjorde en anmälan till Svenska Fotbollsförbundets disciplinnämnd efter matchen och yrkade i den på en  3–0-seger för Malmö FF. På onsdag eller torsdag kommer beslutet, men IFK:s ordförande Frank Andersson ställer sig oförstående till varför matchen ens avbröts.

- Vi har ett par punkter som vi kommer att trycka på. Det vi kommer trycka på hårdast är varför inte fjärdedomaren tog linjemannens plats? Det är väldigt underligt tycker jag. Vi har kollat regelverket och det är ju fjärdedomarens uppgift, förutom att hålla koll på bänkarna. Han ska ju kunna hoppa in om det krävs, säger Andersson till GP.

Enligt domaren Jonas Eriksson efter matchen var anledning till att man bröt matchen var att linjedomaren inte var i skick för att döma vidare.

- Han är i chock, han gråter, men han börjar komma tillbaka. Medicinskt är han nog okej men han är chockad, sa huvuddomaren Jonas Eriksson till C More.

Se skandalscenerna i spelaren ovanför.

Publicerad 2016-05-02 kl 16:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons