IFK:s tränare Mats Jingblad: "Känns väldigt tungt just nu"

Historien upprepade sig på Idrottsparken i Sundsvall.
För sex år sedan åkte IFK Norrköping ur allsvenskan när man inte lyckades besegra Gif Sundsvall. Nu vann Sundsvall med 2-1 - och Norrköping ramlar tillbaka i superettan.

-Det känns väldigt tungt just nu, men besvikelsen var ännu större efter den senaste matchen mot Ljungskile. Nu fanns det ju bara ett litet halmstrå kvar, och det lyckades vi inte gripa tag i, konstaterade Norrköpings tränare Mats Jingblad efter den tunga förlusten.
Sundsvalls kvickfotade Tobias Eriksson fick verkligen uppleva helvetet och himlen på fotbollsplanen - och allt inom nio minuter.
-Det kändes otroligt tungt när jag missade straffen. När bollen smet utanför stolpen tänkte jag för mig själv att där sköt jag ner oss i superettan, sade Eriksson sedan han bränt en straffspark i den 81:a minuten.

Mambo Mumba matchvinnare

I matchens sista minut lyfte han in ett inlägg mot mål - fram stormar Robert Mambo Mumba och får en perfekt träff med skallen.
-Det är den skönaste syn jag upplevt på en fotbollsplan. Den glädje jag kände när Robert nickade in 2-1 går inte att beskriva, sade 23-årige Eriksson.
Segern var ett måste för att Gif Sundsvall ska ha en chans att ta sig förbi Ljungskile upp till en kvalplats.
-Det var oerhört viktigt för oss att få en seger. Nu är det bara att fortsätta att kriga till oss fler segrar i de två matcher som återstår, då finns kvalplatsen inom räckhåll. Det är ingen omöjligt uppgift, sade Tobias Eriksson, fotbollsfostrad i Ljusdal i Hälsingland.
Sören Åkeby fick uppleva sin första seger sedan han tog över Gif Sundsvall efter sparkade tränarduon Per Joar Hansen och Mika Sankala och han såg riktigt nöjd och glad ut.

Stark moral avgjorde

-Det var ingen stor fotboll som vi presterade i dag, men hela laget visade upp ett bra fighterhjärta och en stark moral. Det hade varit lätt hänt att hänga med huvudet efter den missade straffen, men vi slet in i det sista och fick en rättmätig utdelning. Det känns skönt och stärker oss inför de avslutande och helt avgörande matcherna, sade Åkeby.
Sundsvall har två poäng upp till Ljungskile på kvalplats och har Örebro hemma och Malmö borta kvar på programmet.
Ljungskile har tre matcher kvar: Malmö hemma, Gais hemma och Örebro borta.
-Vi vände en omöjlig situation förra säsongen i mötet med Ljungskile när vi tog oss upp från superettan. Vi har fortfarande en rejäl chans att nå en kvalplats - och det får gärna avgöras i sista omgången, säger Tobias Eriksson.