Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ikonens son testar med Blåvitt: "Klok spelare"

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Niclas Alexandersson gjorde närmare 200 allsvenska matcher för IFK Göteborg.
Under onsdagen drar sonen Noah på sig den blåvita tröjan.

IFK Göteborgs U21-lag har två slutspelsmatcher kvar på säsongen. I den näst sista, mot Malmö FF under onsdagen, testas två unga talanger.

Dels Isak Jansson (2002) från Skene, dels Noah Alexandersson (2001) från Västra Frölunda. Den sistnämnde är som bekant son till Blåvitt-ikonen Niclas Alexandersson.

- Det är två killar vi har följt länge. Nu får vi se hur de klarar detta och hur de upplever det, säger Jonas Olsson, akademiansvarig hos IFK Göteborg till Fotbollskanalen.

Är Noah lik pappa Niclas?
- Det är svårt att göra den jämförelsen. Det är klart att det säkert finns vissa likheter, men jag såg inte Niclas i den åldern och vill inte dra några paralleller. Av det jag har sett är det en frejdig och klok spelare med bra blick för spelet.

Är han aktuell för en permanent flytt till er?
- Det kan det absolut bli. Vi har en dialog med Frölunda. Han är deras spelare nu och utgångsläget är att han tränar med oss för att känna sig för. Nu ska han spela den här matchen, sedan får vi sitta ner efter det.

Niclas Alexandersson tillhörde IFK Göteborg under två sejourer (1996-1997 och 2004-2009). Totalt blev det närmare 200 allsvenska matcher för klubben. Alexandersson har även 109 landskamper på meritlistan.

FAKTA

Laget mot Malmö FF

Startelvan: Tom Amos – Jake Weisbrod, Kristopher Da Graca, Benjamin Zalo, Edvin Dahlqvist – Victor Olofsson, Isak Jansson, Adil Titi, Andreas Öhman – Noah Alexandersson, Axel Gunnarsson.

Avbytare: Johan Becker, Erik Gunnarsson, Anton Ocampo, Benjamin Nygren, Theo Cousinne, Elliot Bäcklund.

Publicerad 2017-11-01 kl 09:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons