Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
27v

Indiske affärsmannen vill hjälpa Blåvitt: "Klubben kan upprepa sin storhetstid"

Foto: Bildbyrån

Prashant Agarwal vill sponsra IFK Göteborg, enligt uppgifter till Fotbollskanalen.
Den indiske affärsmannen vill inte prata om eventuell sponsring, men tror starkt på Blåvitt.
- Klubben har en grym potential, säger Agarwal till GP.

I måndags kunde Fotbollskanalen berätta att den indiske affärsmannen Prashant Agarwal enligt uppgifter vill stötta IFK Göteborg ekonomiskt. Agarwal, som fram till i januari 2017 var president i den indiska klubben Delhi Dynamos, har tidigare visat intresse för att köpa in sig i Östersunds FK.

Blåvitt-ordföranden Mats Engström berättade för Fotbollskanalen att man fört diskussioner med Agarwal, men menade att de snarare rör sig om sponring i mindre skala snarare än rena investeringar.

- Prashant är en indisk affärsman bosatt i Göteborg som är gift med en svenska. Han har blivit väldigt blåvit. Så vi har diskuterat olika former av sponsringsprojekt. Den diskussionen har vi haft men inte kommit till skott, sa Engström då.

Agarwal själv, i en intervju med GP, vill inte kommentera eventuell sponsring av Blåvitt innan det finns något konkret, men pratar gärna om sin kärlek för klubben.

- Jag älskar Blåvitt. Det är en fantastisk klubb med en fantastisk historia. Den matchen jag kommer ihåg mest är från Champions League när de besegrade Manchester United. Det var bara "Wow!", säger Agarwal till tidningen.

- Klubben har en grym potential, den kan upprepa sin storhetstid. Det tror jag verkligen på.

Agarwal tycker att hela allsvenskan måste byggas starkare, men menar att det för tidigt att säga hur han själv eventuellt ska kunna bidra i det. Affärsmannen jämför dock med den indiska ligans utveckling.

Jag har varit med på resan att skapa den indiska ligan. Det har bara gått fyra år, men den ligan är redan en av de största när det gäller antalet åskådare. Jag byggde den klubben (Delhi Dynamos FC) efter lejonets filosofi och jag ser ett starkt historiskt lejon kring IFK Göteborg.

Publicerad 2018-05-10 kl 10:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons