POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR AIK - MFF: "Defensivt har de en del brister "

Både AIK och Malmö har hittat formen på sistone och gästerna får tillbaka viktige Labinot Harbuzi, som dock kan börja på bänken. Offensivt har Malmö varit bra men defensivt har de inte imponerat på AIK-tränaren.

- Defensivt har de en del brister med några frågetecken i backlinjen, säger Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.com.

AIK

Nebojsa Novakovic, assisterande tränare:
- Det gäller att samla de sista krafterna nu så att vi kan få en bra avslutning på vårsäsongen. Sista tio i senaste matchen mot Norrköping kan vi glömma. Utöver det tycker jag att vi göra årets bästa match.

Vad är du mest nöjd med från den matchen?
- Att vårt passningsspel var mycket bra trots den dåliga planen. Vi spelade bra, skapade chanser och gjorde mål. Sen visade vi även styrka när vi kunde hålla emot i slutet då Norrköping satsade allt framåt.

Om Malmö FF:
- Ett lag som liksom oss vill spela fotboll. De kommer gå för en seger och har en jättebra offensiv. Defensivt har de en del brister med några frågetecken i backlinjen. Mellan stolparna har det inte heller sett så stabilt ut.

Om läget i laget:
- Skadeläget är oförändrat.

Preliminär startelva:
Nicklas Bergh - Kenny Pavey, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson, Patrik Karlsson - Daniel Mendes, Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Daniel Tjernström - Ivan Óbolo, Miran Burgic

Malmö FF

Hans Gren, assisterande tränare:
- Ser man till målchanserna senast mot Gais var vi värda vår sena kvittering. Men spelmässigt var de bättre än oss. Vi måste lära oss att spela bättre när motståndarlagen pressar oss, för det vet vi att AIK kommer göra.

Känslan att avsluta vårsäsongen på Råsunda?
- Alltid roligt att komma dit och det brukar vara sevärda matcher när AIK och Malmö möts. De har pressen på sig vilket är ganska skönt då vi kan slå ur underläge.

Om AIK:
- De har tre raka segrar och är i bra form. Men liksom alla andra lag har de varit upp och ner. Det är ett spelande lag och de ställer oftast inte upp med samma lag i två raka matcher så det är svårt att förutspå dem.

Om läget i laget:
- Labinot Harbuzi kommer tillbaka efter sin skada och Daniel Andersson efter sin avstängning. Spelar gör dock inte Markus Halsti (knä) och Jeffrey Aubynn (lår).

Preliminär startelva:
Jonas Sandqvist - Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari - Guillermo Molins, Daniel Andersson, Ola Toivonen, Christian Järdler - Jonatan Johansson, Edward Ofere

FD:s kommentar:
- AIK:s formkurva pekar spikrakt uppåt och prestationen senast mot Norrköping var bra. Skadeläget är enligt tränaren Novakovic oförändrat vilket innebär att Bojan Djordjic inte kommer till spel innan vårsäsongen tar slut. Återstår att se hur det blir med det, likaså blir det intressant och se om Nicklas Bergh får fortsätta i AIK-målet eller om Örlund återtar platsen. Med tränardoun Norling/Novakovic kan man aldrig veta.

Malmös insats mot Gais var en liten missräkning mitt i den fina formen. Man fick dock ändå med sig en poäng via en sen kvittering och på Råsunda har man alla kvalitéer för att skaka AIK. Kan spela helt utan press och Labinot Harbuzis återkomst betyder att en väldigt kompetent innermittfältare finns att tillgå. På den positionen var inte Ola Toivonen speciellt lyckad sist.

Anders Svensson

Publicerad 2008-05-11 kl 11:01
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå