Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

INFÖR AIK-GEFLE: Mitt i mittbackskrisen - Atta fortsatt i frysboxen

Walid Atta har öppnat upp för spel igen efter kontraktsbråket - till ingen nytta. Nu står det klart att han lämnas utanför AIK:s trupp i ödesmatchen mot Gefle.

AIK

Skador/avstängningar:
Gabriel Özkan (s), Per Karlsson (s), Martin Lorentszon (s), Dulee Johnson (a).

Preliminärt lag:
Kenny Stamatopoulos - Kenny Pavey, Robert Åhman Persson, Niklas Backman, Nils-Eric Johansson - Viktor Lundberg, Daniel Tjernström, Helgi Danielsson, Antonio Flavio - Mohamed Bangura, Pontus Engblom.

Håll ögonen på:

Daniel Tjernström är en spelare att luta sig tillbaka mot när det krisar som mest. Därför hög tid för "Tjerna" att ta tag i saker och ting. Har tappat i tempo de senaste åren, men fortfarande ypperlig i defensiven.

AIK-snack:
- En hemmamatch i detta läge måste vinnas. Om vi kommer upp i samma nivå som i matcherna mot Djurgården och Helsingborg så krävs det ett för dagen mycket bra lag för att slå oss, säger tränaren Alex Miller till klubbens hemsida.

Om supportrarnas betydelse i det utsatta läget:

- Vi behöver verkligen deras stöd på lördag. De var helt fantastiska mot Djurgården och de har varit bra under hela min tid här.

- Vi har inte haft turen på vår sida i de senaste matcherna samtidigt som vi gjort en del individuella misstag och inte tagit tillvara på de chanser som vi haft, men med ett bra, högljutt stöd i ryggen på lördag så ska vi ordna ett bra resultat.

GEFLE

Skador/avstängningar:
Jonathan Hellström (s), Daniel Leino (s), Hasse Berggren (s), Daniel Westlin (s), Eric Larsson (s), Daniel Theorin (a).

Preliminärt lag:

Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Omar Jawo, Olof Mård, Jens Portin - Jonas Lantto, Yussif Chibsah, Mikael Dahlberg, James Frempong - Dragan Kapcevic, Jakob Orlov.

Håll ögonen på:
Yussif Chibsah. Gefles kreativa motor på mitten. Fördelar bollar med god precision, kan också hota med långskott. Ghananen måste avsluta säsongen på bästa sätt om Gefle ska lyckas hänga kvar i allsvenskan.

Gefle-snack:
- Vi ser fram emot en spännande och inspirerande match. Själva vill vi inte prata så mycket om att det är en viktig match. Jag tror ändå att alla inblandade förstår vikten av matchen, säger tränaren Pelle Olsson till klubbens hemsida.

- Det gäller att vi håller oss kalla, framförallt i inledningen. AIK vill nog sätta sin prägel på matchen och kommer säkert med föresatsen att starta aggressivt.

Publicerad 2010-10-16 kl 09:36