POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

INFÖR AIK-IFK GÖTEBORG: Gnaget vill förvärra Blåvitts kris

AIK obesegrade. Poäng mot guldfavoriten senast. Nu för första gången själva favoriter?
- Men i AIK tror jag aldrig man är nederlagstippad och på Råsunda kan jag lova att vi alltid är favoriter, säger Nebojsa Novakovic.

AIK

Preliminär startelva: Ivan Turina - Martin Lorentzson, Alexander Milosevic, Niklas Backman, Nils–Eric Johansson – Martin Mutumba, Daniel Tjernström, Helgi Danielsson, Viktor Lundberg – Mohamed Bangura, Teteh Bangura.

Skador/avstängningar: Gabriel Özkan.

Han är formstarkast: Alexander Milosevic. Stor och stark men med en motorik i både luften och utmed marken som kan göra honom till en internationell back av hög klass. Frågan är om han spelar i kväll med Per Karlsson tillbaka? Logiskt gör han det förmodligen inte men han förtjänar det.

Citat från AIK: - Om vi för första gången är favoriter i en match i år? I AIK tror jag aldrig man är nederlagstippad och på Råsunda kan jag lova att vi alltid är favoriter. Men okej, visst, vi har fem poäng och Göteborg noll, säger Nebojsa Novakovic till FotbollDirekt.se.

Men ni har även sett spelmässigt bättre ut än IFK?
- Jo, det är nog en sanning. Vi mår bra men vi måste börja göra mer än bara en bra halvlek per match. Vi behöver bli jämnare.

Bäst så här långt?
- Det har sett bra ut överhuvudtaget men det är klart att offensivt…jag kan nästan lova att vi alltid kommer att skapa mycket den här säsongen.

Milosevic eller Karlsson?
- Vi får se. Milosevic har fått chansen i två matcher och verkligen tagit chansen men Karlsson har rutinen. En timme innan avspark avslöjar vi laget.

IFK Göteborg?
- De har spelat mycket bättre än vad tabellen visar och det menar jag verkligen. Men att komma till Råsunda med noll poäng kommer att bli tufft – vi ska verkligen göra allt för att Göteborg ska fortsätta ha noll poäng efter i kväll.

IFK GÖTEBORG

Preliminär startelva: Marcus Sandberg - Erik Lund, Ragnar Sigurdsson, Karl Svensson, Logi Valgardsson - Jakob Johansson, Sebastian Eriksson - Stefan Selakovic, Andreas Drugge, Elmar Bjarnason - Tobias Hysén.

Skador/avstängningar: Adam Johansson, Mikael Dyrestam.

Han är formstarkast: Andreas Drugge. Måste ha varit bäst senast – gjorde under alla omständigheter sin bästa match så här långt. Det säger en hel del om hans klass - att han klarar av att höja sig i det svåra läge Blåvitt hamnat i.

Citat från IFK Göteborg:
- Det ska bli oerhört kul och inspirerande att möta AIK. Jag tror att vi har en god segerchans, säger hårt tyngde tränaren Jonas Olsson till Sportsday.

- Det är klart att vi hade velat ligga högre upp i serien, men vi kan bara blicka framåt. Det finns positiva bitar vi har med oss i ryggsäcken och som vi ska bygga vidare på.

- Det är klart att vi befinner oss i ett pressat läge, men som jag sa, så kan vi bara blicka framåt och ta en match i taget och verkligen försöka vända det här.

Ser du er som på uppåtgående?

- Ja. I matchen mot Helsingborg är vi minst lika bra som dem under i stort sett hela matchen och vi borde ha gjort 2-0. I stället fick de 1-1 och sedan tappade vi lite av orken och matchen föll oss ur händerna på ett snöpligt sätt mot slutet.

Publicerad 2011-04-21 kl 16:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå