Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Inför allsvenska premiären: "Det ser ut som skidstadion i Falun"

Hittills har inga matcher flyttats på grund av vädret - men det är fortfarande oklart om den allsvenska fotbollspremiären kan genomföras exakt som planerat.

För Häckens del lutar det åt att matchen mot Djurgården den 14 mars spelas på Borås arena i stället för på Rambergsvallen.
-Det ser ut som skidstadion i Falun på Rambergsvallen just nu. Det går säkert att få planen spelbar till nästa helg, men vi är oroliga för vilka konsekvenser det får för kommande matcher. Vårt huvudspår är att flytta matchen till Borås arena och hoppas kunna komma med ett besked inom kort, säger Marcus Jodin, marknadschef i Häcken.

Även Åtvidabergs hemmapremiär mot Gefle den 22 mars är i riskzonen. Just nu är det 60 centimeters snö på Kopparvallen, och klubben funderar på att be allmänheten komma dit och skotta.

Måndagens snöfall i Stockholm gav anledning att undra om supercupfinalen mellan AIK och IFK Göteborg verkligen ska kunna spelas på Råsunda på lördag.

Svaret är ja, enligt Stefan Cårebro, arenachef på Råsunda.
-Planen är tjälfri och vi har täckt över den så att den är skyddad. Däremot är den inte direkt grön utan snarare brun. Men det kommer att vara ett hyggligt underlag. Vi jobbar nu med att få bort snön från läktaren. Vi kommer inte att ha alla sektioner öppna, men det kommer att gå in 21 000 åskådare, säger Cårebro.

TT

Publicerad 2010-03-01 kl 15:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons