Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ÅTVID-AIK: ''Energi och inställning'' ska knäcka mästarna

Åtvidaberg har chans att nå allsvenskt kval. Bara målskillnad skiljer. Nykomlingens plan mot AIK handlar om att på ren inställning besegra mästarna och undvika nedflyttning.

ÅTVIDABERG

Skador/avstängningar: Jesper Arvidsson (a), Prince Etuwe Eboagwu (s).

Preliminärt lag: Henrik Gustavsson - Daniel Hallingström, Erik Moberg, Alberis da Silva, Steinar Strömsnes - Haris Radetinac, Amir Suljic, Christoffer Karlsson, Kristian Bergström - Bruno Marinho, Paulus Roiha.

Håll ögonen på: Kristian Bergström. "Pligg" har en nyckelroll i den här matchen med all sin rutin. Kan med sin tuffhet vinna många bollar på mittfältet.

ÅFF-snack:
- Förhoppningsvis får vi spela två matcher till efter den här. Jag tycker vi hade bra energi och bra inställning mot Mjällby senast, säger tränaren Andreas Thomsson till FotbollDirekt.se.

- Det är skönt att här i den avslutande matchen ha fördel av hemmaplan och det blir alltid bra spel på konstgräset.

- Det blir svårt för oss att bara förlita sig på IFK Göteborg. Vi kan bara fokusera på att göra vårt bästa.
- AIK har en bra form med ett par raka segrar bakom sig, så det blir en tuff match.

- Det gäller också att inte hamna i underläge. Vi har haft svårt att jaga det under hela säsongen och det är betydligt svårare i allsvenskan att komma tillbaka än vad det är i superettan.

AIK

Skador/avstängningar: Kenny Pavey (a), Per Karlsson (s), Martin Lorentzson (s), Dulee Johnson (a).

Preliminärt lag: Ivan Turina - Christoffer Eriksson, Niklas Backman, Walid Atta, Nils-Eric Johansson - Viktor Lundberg, Helgi Danielsson, Robert Åhman Persson - Antonio Flavio, Goran Ljubojevic, Mohamed Bangura.

Håll ögonen på: Mohamed Bangura. En spelare med så mycket smartness och mod. Kan - inte omöjligt - göra sin sista match för klubben, då det uppges finnas intresse för större klubbar för honom.

AIK-snack:
- Vi har tre raka segrar och vill avsluta med en fjärde seger, säger AIK:s assisterande tränare Andreas Alm till FotbollDirekt.se.

- Vi var bra mot Elfsborg men Elfsborg var också mindre bra. Men det är klart att det är skönt att få vinna mot ett sådant bra lag. Våra träningar under veckan har varit bra. Inte så att spelarna flygit fram för att vi klarat kontraktet - men det finns en bra koncentration och fokus.

- Men att ligga och lura i den här typen av match? Det vet jag inte. Det tror jag kan vara farligt - om vi blir passiva. Så vill vi inte spela.

- Åtvidaberg är ett ungt och energifyllt lag och svåra att möta.

FD-kommentar:

- AIK har inget att spela för borta mot Åtvidaberg och frågan är hur stor motivationen är hos mästarna inför matchen på Kopparvallen? Förmodligen ganska stor. En tiondeplats är nåbar och för första gången på hela säsongen kan AIK-spelarna spela utan press.

- 2-0-segern mot Elfsborg senast är ett sent lyft. Möjligen den mest gedigna matchen på hela hösten? Men alldeles oavsett så tufft hela året varit för AIK så har laget hela tiden varit svårforcerat och med det en mycket svår motståndare i den här typen av match mot en motståndare som måste vinna.

- Åtvidaberg kan sätta rejäl press på Gefle men har inte haft marginalerna med sig riktigt under säsongen. Senast mot Mjällby var det ändå bara tillfälligheter som skiljde från seger - eller åtminstone en poäng. Visst, Åtvid uppträdde väl defensivt men kändes ändå mest hela tiden farliga när väl möjligheten till kontringar uppstod.

- Så trots förlusten så ser den fina höstformen ut att vara intakt - men det är å andra sidan en hel del av logik som sätts ur spel i en ödesmatch som den mot AIK på söndag. Troliga resultat? 0-0, 1-1 eller möjligen en 1-0-seger. Ja, ni hör Åtvid lever farligt och ser ut att få lita till att Göteborg vinner hemma mot Gefle för att en kvalplats ska kunna tas.

Mats Jonsson - Ola Gustavsson

Publicerad 2010-11-06 kl 16:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons