Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ÅTVIDABERG - GÖTEBORG: Åtvid varnar Blåvitt: ''En sten som släppt''

Stor lättnad i Åtvidaberg efter att första målet kom mot Djurgården. ÅFF var nära både poäng och vinst, men nu väntar tuffare motstånd i IFK Göteborg.

ÅTVIDABERG

Skador/avstängningar: Inga spelare saknas.

Bekräftad laguppställning: Henrik Gustavsson - Daniel Hallingström, Erik Moberg, Alberis da Silva, Jesper Arvidsson - Christoffer Karlsson - Haris Radetinac, Bruno Marinho, Kristian Bergström, Pontus Karlsson, Paulus Roiha.

Håll ögonen på: Haris Radetinac. Träffade målramen mot Helsingborg och gjorde Åtvids första mål för säsongen mot Djurgården - det enda i motståndarens mål. Radetinac var helt orädd när han vräkte sig fram och nickade in 1-0 mot Dif och verkar vara den just nu med mest målsinne i en klubb som verkligen behöver just mål.

ÅFF-snack:

- Det känns bra att vi gjorde mål senast. Det var en sten som släppte, säger lagledaren Tomas Björk till FotbollDirekt.se.

- Det var lite på kvällen på väg hem, men sen släppte det. Det är inget vi märkt på träningar eller så, svarar han på frågan om självmålen senast satt sig på spelarnas huvuden under veckan.
- Deras forwardar är väldigt bra och giftiga, speciellt Hysén, så dem måste vi bevaka. Annars blir det en normal laddning för matchen.

IFK GÖTEBORG

Skador/avstängningar: Hannes Stiller (s), Petter Björlund (s), Mikael Dyrestam (s), Kamal Mustafa (s).

Preliminär laguppställning: Kim Christensen - Adam Johansson, Fredrik Risp, Ragnar Sigurdsson, Hjalmar Jonsson - Gustav Svensson, Sebastian Eriksson - Stefan Selakovic, Jakob Johansson, Nicklas Bärkroth - Tobias Hysén.

Håll ögonen på:
Tobias Hysén. Hyséns löpningar är oerhört värdefulla för IFK. Mot Elfsborg gjorde han comeback och förändrade matchbilden när målvakten Ante Covic var tvungen att ta en utvisning. Snabbheten gav 18 mål ifjol och mer är säkert på gång i år.

Göteborg-snack:
- Det gäller att vi är lika jämna och tajta i vårt uppträdande som mot Elfsborg och att vi tar med den aggressivitet som krävs ut på planen. Annars går det inte, säger assisterande tränaren Teddy Olausson till ifkgoteborg.se.
- Matchen mot Djurgården senast kunde de ha vunnit. I grund och botten är det ett spelande lag men som efterhand har anpassat sig till Allsvenskan. Det gäller att vi är vakna för deras fasta situationer.

Publicerad 2010-04-24 kl 12:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons