Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR ÅTVIDABERG - HIF: "Helsingborg har blottor"

Inför Åtvidaberg-Helsingborg:

Poäng mot Kalmar och poäng mot vårens lag Häcken. Nu hoppas nykomlingen Åtvidaberg på samma sak mot serieledarna ikväll: ''Det finns blottor''.

ÅTVIDABERG

Skador/avstängningar: Inga skador eller avstängningar.

Preliminär laguppställning: Henrik Gustavsson - Daniel Hallingström, Erik Moberg, Alberis da Silva, Jesper Arvidsson - Haris Radetinac, Christoffer Karlsson, Bruno Marinho, Kristoffer Bergström, Pontus Karlsson - Viktor Prodell.

Håll ögonen på: Viktor Prodell gjorde ett bra inhopp senast. Han är värd chansen här. Stor och tung men inte desto mindre rörlig. Känns som att Prodell är en av få i dagens ÅFF-trupp som kan sticka ut offensivt.

Åtvid-snack:
- Det är tätt mellan matcherna och det är bara att snabbt gå igenom senaste matchen, återhämta sig och fokusera på en ny uppgift. Det ska bli en jäkla härlig utmaning för oss att möta serieledaren på hemmaplan, säger Åtvidabergs nye tränare Andreas Thomsson till klubbens officiella hemsida.

- Det har varit mycket fokus på Henrik Larsson tidigare och de har kunnat slå lite ur underläge i år. Helsingborg jobbar som ett lag, löper mycket och är aggressiva. De sätter hög press och har ett bra passningsspel. De har även en frejdig offensiv och anfaller med mycket folk, lite liknande som Häcken. De anfaller med mycket inläggsspel. Det går fort och vi måste verkligen ha koll på vår markering, men det finns blottor hos dem som hos alla lag.

- Vi vet kravbilden, vad som krävs av oss och vi har gjort det väldigt bra försvarsmässigt i de två senaste matcherna.

HELSINGBORG

Skador/avstängningar: Samuel Aziz (s), Marcus Bergholtz (s), Rachid Bouaouzan (s), Erik Wahlstedt (s).

Preliminär startelva: Pär Hansson - Markus Holgersson, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Erik Edman - Mattias Lindström, Ardian Gashi, Marcus Lantz, Christoffer Andersson - Erik Sundin, Rasmus Jönsson.

Håll ögonen på:
Marcus Lantz. Helsingborgs ledare och okuvlig i sin stil. Jobbig för vem som helst att möta med sitt aggressiva sätt, även i ett internationellt perspektiv. Titta på Marcus och se vilken moral han har.

HIF-snack:
- Tränarbytet kan ha haft en effekt för Åtvidaberg, säger Helsingborgs tränare Conny Karlsson till FotbollDirekt.se.

- Av det vi sett spelar de lågt med sitt försvarsspel, det gäller att undvika att de får spela kontringsspel. Vi måste vara noggranna med vårt passningsspel.

När ni har tappat Henrik Larsson, hur mycket har det betytt för laget att ni fått in en så pass rutinerad klasspelare som Erik Edman?

- Erik är en ypperlig och erfaren spelare och ledartyp. Men många spelare har också klivit fram och tagit ett större ansvar i Henriks frånvaro.

Publicerad 2010-04-14 kl 15:19
Annons
Annons
Annons