Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR Åtvidaberg-Gefle: Åtta spelare fortfarande borta hos Gefle

0-0 i premiären hemma mot Elfsborg. Men det är ett Geflelag som går på knäna. Hela åtta spelare saknas mot nykomlingen Åtivdaberg i en match som kommer att spelas på ett dåligt underlag.

- Matcherna blir mer kampinriktade när planerna är dåliga och det är viktigt att vi inte låter duellspelet gå förlorat, säger tränaren Urban Hammar till Gävle Nyhetsbyrå.

GEFLE
Skador/avstängda:
Olof Mård, Daniel Theorin, Bernhard Nyström, Jonathan Hellström, Hjalmar Öhagen, Hasse Berggren, Daniel Westlin, Daniel Leino.

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Marcus Hansson, Omar Jawo, Jens Portin - Jonatan Berg, Yussif Chibsah, Haruna Moshi, Jonas Lantto - Mikael Dahlberg, Alexander Gerndt.

Håll ögonen på: Mikael Dahlberg. Var nära att bli målskytt i premiären och har visat att han trivs bra i Gefle i sin mer renodlade anfallsroll.

Gefle-snack:
- Vi ser fram emot matchen med tillförsikt. Känslan att ha spräckt poängnollan direkt i premiären är bra att ha med sig när vi nu rullar vidare, säger tränaren Pelle Olsson till gefleiffotboll.se.

- Vi har nu åtta spelare som är ej tillgängliga till matchen, samma sju som vid premiären och de har nu tyvärr fått sällskap av Daniel Westlin.

Om Åtvidaberg:
- En tuff match för oss. Vi ställs emot en nykomling på bortaplan i andra omgången av serien.

- Kopparvallens gräs rapporteras vara spelbart och vi lägger inte kraft på den frågan.

ÅTVIDABERG
Skador/avstängningar:
Prince Eboagwu (ej spelklar)

Preliminär startelva: Henrik Gustavsson - Erik Moberg, Johan Niklasson, Alberis da Silva, Jesper Arivdsson - Haris Radetinac, Viktor Prodell, Christoffer Karlsson, Bruno Marinho, Kristian Bergström - Oscar Möller.

Håll ögonen på: Henrik Gustavsson. "Fimpen" måste storspela i varje allsvensk match för att Åtvidaberg ska ha en chans att hålla sig kvar.

ÅFF-snack:
- Det känns fantastiskt roligt att få starta hemma och på rätt ställe. Kopparvallen betyder oerhört mycket för oss, säger tränaren Daniel Wiklund till atvidabergsff.se.

- Vi hoppas på bättre väder och det kan vara positivt för oss, då vi har spelare som kan kriga i 90 minuter.

Om Gefle:
- Vi förväntar oss ett motstånd som inte skiljer sig speciellt mycket från Örebro. Det är ett hårt arbetande lag som kanske är ett ännu större kollektiv och de svåra att göra mål på. Varje målchans är enormt viktig att sätta, säger tränaren Daniel Wiklund till atvidabergsff.se.

- Alla säger att det är ett lag med snabba omställningar som tjongar iväg bollarna men det stämmer inte riktigt. De har också skickliga spelare som kan ta sig runt på kanterna och spela till sig målchanser.

Publicerad 2010-03-22 kl 11:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons