Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

INFÖR BLÅVITT - GEFLE: "Måste se upp för omställningarna"

Tung övertidsförlust mot Elfsborg – och än tyngre: Sebastian Erikssons korsband av. Nu ska Blåvitt försöka komma upp på benen mot ett formsvagt Gefle.
– Vi får se upp för deras omställningsspel, säger Stefan Rehn.

IFK GÖTEBORG

Preliminär startelva: Erik Dahlin – Adam Johansson, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jonsson, Logi Valgardsson – Philip Haglund, Bjarnason – Tobias Sana, Hannes Stiller, Joel Allansson – Tobias Hysén.

Skador/avstängningar: Sebastian Eriksson, Stefan Selakovic (s).

Han är formstarkast: Philip Haglund. Nyförvärvet börjar växa in i sin roll och tar mer ansvar i "Blåvitt". Hans kvaliteter är viktiga när spelare som Eriksson och Selakovic båda är borta.

IFK Göteborg-citat:

– Vi ska ta med oss den energi vi hade mot Elfsborg. Första halvlek var lite sämre där vi får en mardrömsstart med 0-1. Men vi kom tillbaka två gånger och sedan hade vi ju ett friläge vid ställningen 2-2. De avgör på övertid och vi fick Sebastian Eriksson skadad, det var verkligen inte roligt, säger assiterande tränaren Stefan Rehn till FotbollDirekt.se.

– De (Gefle) har jättebra omställningar och i grunden ett bra försvarsspel även om det inte gått lika bra i slutet. Men deras omställningsspel blir verkligen farligt, där få vi se upp.

GEFLE

Preliminär startelva: Mattias Hugosson, Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Olof Mård, Jens Portin – Jonas Lantto, Marcus Hansson, Yussif Chibsah, James Frempong – Jakob Orlov, Mikael Dahlberg.

Skador/avstängningar: Hjalmar Öhagen, Daniel Leino, Erik Törnros, Jonathan Hellström (s).

Håll ögonen på: Jakob Orlov. Gefle har haft stora problem med sitt anfallsspel i de senaste matcherna, men Orlov är en spelare för IFK att se upp med. Speciellt i de fruktade omställningarna.

Gefle-citat:

– Uppehållet kom lämpligt efter en resultatmässigt tung period. Nu gäller för oss att mobilisera all kraft i varje match. Vi vet att vi kan ta poäng mot alla lag och på alla arenor i allsvenskan men vi vet också att vi behöver prestera precis så bra vi kan för att lyckas, säger tränaren Pelle Olsson till Gefles hemsida.

– Alla vill väldigt gärna bryta resultattrenden men det är prestationen vi ska fokusera på för det är den som leder till bra resultat.

Publicerad 2011-08-22 kl 18:41

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER