Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR BLÅVITT - GEFLE: "Måste se upp för omställningarna"

Tung övertidsförlust mot Elfsborg – och än tyngre: Sebastian Erikssons korsband av. Nu ska Blåvitt försöka komma upp på benen mot ett formsvagt Gefle.
– Vi får se upp för deras omställningsspel, säger Stefan Rehn.

IFK GÖTEBORG

Preliminär startelva: Erik Dahlin – Adam Johansson, Mikael Dyrestam, Hjalmar Jonsson, Logi Valgardsson – Philip Haglund, Bjarnason – Tobias Sana, Hannes Stiller, Joel Allansson – Tobias Hysén.

Skador/avstängningar: Sebastian Eriksson, Stefan Selakovic (s).

Han är formstarkast: Philip Haglund. Nyförvärvet börjar växa in i sin roll och tar mer ansvar i "Blåvitt". Hans kvaliteter är viktiga när spelare som Eriksson och Selakovic båda är borta.

IFK Göteborg-citat:

– Vi ska ta med oss den energi vi hade mot Elfsborg. Första halvlek var lite sämre där vi får en mardrömsstart med 0-1. Men vi kom tillbaka två gånger och sedan hade vi ju ett friläge vid ställningen 2-2. De avgör på övertid och vi fick Sebastian Eriksson skadad, det var verkligen inte roligt, säger assiterande tränaren Stefan Rehn till FotbollDirekt.se.

– De (Gefle) har jättebra omställningar och i grunden ett bra försvarsspel även om det inte gått lika bra i slutet. Men deras omställningsspel blir verkligen farligt, där få vi se upp.

GEFLE

Preliminär startelva: Mattias Hugosson, Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Olof Mård, Jens Portin – Jonas Lantto, Marcus Hansson, Yussif Chibsah, James Frempong – Jakob Orlov, Mikael Dahlberg.

Skador/avstängningar: Hjalmar Öhagen, Daniel Leino, Erik Törnros, Jonathan Hellström (s).

Håll ögonen på: Jakob Orlov. Gefle har haft stora problem med sitt anfallsspel i de senaste matcherna, men Orlov är en spelare för IFK att se upp med. Speciellt i de fruktade omställningarna.

Gefle-citat:

– Uppehållet kom lämpligt efter en resultatmässigt tung period. Nu gäller för oss att mobilisera all kraft i varje match. Vi vet att vi kan ta poäng mot alla lag och på alla arenor i allsvenskan men vi vet också att vi behöver prestera precis så bra vi kan för att lyckas, säger tränaren Pelle Olsson till Gefles hemsida.

– Alla vill väldigt gärna bryta resultattrenden men det är prestationen vi ska fokusera på för det är den som leder till bra resultat.

Publicerad 2011-08-22 kl 18:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons