Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Inför bottenmötet: "Hade gett en enorm skjuts att vinna"

Allsvenskan

Det är två lag i kris som ställs mot varandra på Gamla Ullevi. Ovanligt, medger Blåvitt-spelaren August Erlingmark.
- Det är man inte riktigt van vid, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Elfsborg och IFK Göteborg har båda en historia av att ligga i den allsvenska toppen. Så är inte fallet den här säsongen. Blåvitt ligger på en elfteplats med 23 inspelade poäng. Fem poäng bakom Göteborg finns Elfsborg. När lagen nu drabbas samman på Ullevi är det mycket som står på spel.

- Det är en speciell match, men om det är ett derby vet jag faktiskt inte. Men det är klart att det är viktig match och vi är stora rivaler. Det hade gett en enorm skjuts att vinna den här matchen, säger August Erlingmark till Fotbollskanalen.

Inget av lagen har heller påvisat någon vidare form den senaste tiden. IFK Göteborg spelade oavgjort mot Dalkurd och vann visserligen mot Östersund på hemmaplan, men har också förlorat mot Sirius två gånger om och när laget mötte IFK Norrköping föll Blåvitt i slutminuterna. Elfsborg å sin sida har kryssat mot Kalmar och Djurgården de två senaste matcherna och innan dess förlorade laget mot Peking och AIK.

ANNONS

Att båda klubbarna ligger i botten hör inte till vanligheterna. I det blåvita lägret var förväntningarna inför säsongen inte särskilt högt uppsatta. Elfsborg tippades inte heller särskilt högt upp, men så långt ner som de båda klubbarna är nu var det få som räknade med.

- Det är man inte riktigt van vid. När det snackas om Blåvitt brukar det vara tal om den övre halvan och toppen, så det är klart att det ovant att båda lagen ligger i botten. Samtidigt är båda lagen inne i ombyggnationer och om man ger det lite tid så är jag övertygad om att både Elfsborg och Blåvitt kommer att ligga däruppe snart igen.

I Blåvitts fall har det pratats om tålamod och att Poya Asbaghi ska få tid att implementera sina idéer och sin filosofi. Hur lång det kommer dröja innan renoveringen av laget står klar är skrivet i stjärnorna.

ANNONS

- Svårt att säga. Det är klart att det en process och det tar tid att sätta ett lag med nya spelare och nytt system. Vi har gjort det hyfsat bra på slutet men kanske bortsett från senaste matchen mot Dalkurd. Vi borde egentligen vunnit borta mot Norrköping men på något sätt lyckas vi förlora den ändå. Men jag tycker att vi är på gång och har fått in några bra spelare nu.

- Jag tycker att vi har blivit alltmer tydliga i vad vi ska göra. Alla spelare lär sig hur vi ska förhålla oss till varandra. Det är så många olika parametrar, så det är svårt att gå in på exakta detaljer. Men rent generellt tycker jag att vi har blivit bättre och får vi bara lite resultat med oss så tror jag att det kommer att skrivas om oss i positiv bemärkelse, säger Erlingmark.

Hur är det att vara i den här situationen?
- Det är klart att det inte är jättekul. Men jag vill inte fokusera för mycket på det. Jag försöker att släppa det så fort jag får läge. När man kommer till Kamratgården är det fullt fokus och då vet man vad som gäller. Men när man åker därifrån får man försöka att inte tänka på det. Man blir inte bättre av att gå runt och älta, det fungerar i alla fall inte för mig. Man får inte gå runt och tycka synd om sig själv. Men det är klart att jag hellre inte hade velat någonting annat än att få ligga i toppen. Jag är övertygad om att det kommer att hända och jag väntar på den vändpunkten. Vi har ett lag att räkna med.

ANNONS
Publicerad 2018-09-16 kl 07:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto