Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR BP - ÅTVIDABERG: Vem vinner - Guidetti eller Radetinac?

Två lag som höjt sig rejält den senaste tiden möts i Åtvidaberg. Haris Radetinac och John Guidetti har haft nyckelroller för sina respektive lag. Vem går vinnande ur striden på onsdagskvällen?

ÅTVIDABERGDaniel Hallingström (a).

Preliminär laguppställning:
Henrik Gustavsson - Johan Niklasson, Erik Moberg, Alberis da Silva, Jesper Arvidsson - Pontus Karlsson, Christoffer Karlsson, Etuwe Prince Eboagwu, Kristian Bergström - Haris Radetinac, Viktor Prodell.

Håll ögonen på:
Haris Radetinac. Spelfördelare och hetaste målskytt i Åtvid. Får en nyckelroll även denna gång, då försvarstäta Brommapojkarna står för motståndet.

Åtvidaberg-snack:

- Jag tycker vi återigen har ett bra försvarsspel. Dem var bra, Elfsborg, men vi hade bra omställningar och de var rädda för våra fasta situationer. Jag tror till och med vi vinner statistiken med avslut, säger tränaren Andreas Thomsson till FotbollDirekt.se.

Skador/avstängningar:

- BP gör det jäkligt bra, de har individuellt skickliga spelare offensivt men har även varit snåla defensivt. Vi får verkligen se upp med deras offensiv.

- Haris Radetinac har vuxit in i det och varit riktigt bra. En ytter som kan göra sin gubbe i fart. En gammal hederlig ytter som publiken gillar. Kan också hålla i bollen. Riktigt bra offensivt och nu fick han också spela högerback och tog bort Bajrami sist. Han ska vara med och driva laget, han är i den åldern också.

- Kristian Bergström löper mycket och är en riktig dynamo. Vår mittback Erik Moberg har också utvecklats. Även vår målvakt Henrik Gustavsson har tagit kliv även om han redan är rutinerad.

BROMMAPOJKARNA

Skador/avstängningar: Mikkel Jensen (s), Andreas Eriksson (s), André Möllestam (s), Imad Chhadeh (a).

Preliminär laguppställning: Kristoffer Nordfeldt - Tim Björkström, Per Asp, Pontus Segerström, Miiko Albornoz - Gabriel Petrovic, Mauricio Albornoz - Babis Stefanidis, Pablo Pinones Arce, Dalil Benyahia - John Guidetti.

Håll ögonen på: John Guidetti. När han inte spelar fram till mål eller gör mål sliter Guidetti outtröttligt. Hur matchbilden än utvecklar sig är lånet en jättetillgång för Brommapojkarna.

Brommapojkarna-snack:
- Vi kan göra fler mål och bli lite effektivare. Det gäller att hitta en jämnhet i vårt spel och jag tycker vi blir jämnare hela tiden. Vårt mål är att det ska gå bättre än ifjol och med en tredjedel av serien ser det ju bra ut än så länge. Vi har släppt in färre mål och det är vi glada över, säger tränaren Kim Bergstrand till FotbollDirekt.se.

- Alla har gjort det bra, men Pontus Segerström är någon som hjälpt till mycket i vår defensiv, en ledarfigur.

- Åtvidaberg är väldigt bra på fasta situationer och skickligt på att ställa om. Det gäller att ha en bra balans mellan anfall och försvar. De spelar lågt och det gäller att anfalla kontrollerat.

Publicerad 2010-05-05 kl 14:38
Annons
Annons
Annons