Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR BP - Gefle: Formsvaga lag jagar viktiga poäng

Varken Gefle eller BP har övertygat den senaste tiden. Försvarsspelet har inte varit bra hos något av lagen. För BP är den här matchen viktig så tillvida att laget kan skaffa ett värdefullt avstånd till de tre bottenlagen.

BROMMAPOJKARNA

Skador/avstängningar: Jon Persson (s), Mikkel Jensen (s), Andreas Eriksson (s), Mikael Nilsson (s), Pablo Pinones-Arce (a)

Preliminär startelva: Benny Lekström - Kim Odelius, Richard Henriksson, Markus Karlsson, Miiko Albornoz - Mauricio Albornoz, Imad Chhadeh - Gabriel Petrovic, Joakim Runnemo, Philip Haglund - Olof Guterstam.

Håll ögonen på: Philip Haglund. Lagets bäste målgörare den här säsongen och den som går på avslut klart flest gånger.

BP-snack: - Förhoppningsvis är vi lika fokuserade som fallet var mot Elfsborg senast. Det var nästan så att vi var för ambitiösa, säger tränaren Kim Bergstrand till brommapojkarna.se.

- Det får inte bli som mot Djurgården, då blev vi för stillastående och förlorade nästan varje närkamp.

- Trots att Gefle haft en tung period är det ett lag som jag har respekt för. De är välorganiserade och det behövs verkligen en viljeinsats för att få hål på dem.

GEFLE

Skador/avstängningar:
Jonatan Berg (s), Hasse Berggren (s), Jonathan Hellström (s).

Preliminär startelva: Mattias Hugosson - Daniel Bernhardsson, Daniel Theorin, Omar Jawo, Andreas Dahlén - Yannick Bapupa, Johannes Ericsson, Yussif Chibsah, Jonas Lantto - Daniel Westlin, Alexander Gerndt.

Håll ögonen på:
Daniel Westlin. Nu är det dags för "Sulan" att kliva fram och visa att saknaden efter Hasse Berggren är obefintlig om Gefle ska göra slut på sin tråkiga svit av förluster och matcher utan tillverkat mål.

Gefle-snack: - Vi behöver vinna en match. Våra senaste matcher har varit tråkiga och poängfattiga eller poänglösa, så nu vill vi få fart på spelet och börja vinna igen, säger tränaren Urban Hammar till Gävle Nyhetsbyrå.

- Nyckeln till framgång mot Brommapojkarna är kontroll. Vi har varit lite för veka. Vi behöver sätta prägel på matchen och kontrollera läget.

- Brommapojkarna har problem med skador precis som vi. Jag tycker att vi har haft en väldig otur med Berggrens och Hellströms skador och nu Jonatan Berg också.

Publicerad 2009-09-29 kl 14:01
Annons
Annons
Annons