Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR BP-Djurgården: BP:s psykspel - ''Djurgården måste vinna''

Tack vare segern mot Helsingborg har Brommapojkarna lämnat nedflyttningsspöket bakom sig - i alla fall tillfälligt. Då är läget värre för Djurgården.
- De har hamnat i en trasslig situation och måste vinna för att reda ut det här, säger BP:s tränare Kim Bergstrand till FotbollDirekt.se.

BROMMAPOJKARNA

Skador/avstängningar : Jon Persson (s), Mikkel Jensen (s), Mikael Nilsson (s)

Preliminär startelva : Benny Lekström - Kim Odelius, Pär Asp, Richard Henriksson, Miiko Albornoz - Imad Chhadeh, Gabriel Petrovic - Olof Guterstam, Philip Haglund, Dalil Benyahia - Pablo Pinones Arce

Håll ögonen på : Benny Lekström har petat U21-landslagsmålvakten Kristoffer Nordfeldt. Var mycket stabil senast mot Helsingborg.

BP-snack :
- Djurgården kommer säkert vara inspirerade och spela en energifylld fotboll i början av matchen. Det gäller att stå emot det. Får de ingen utdelning så får de det svårt, säger Bergstrand.

- Det var jätteviktigt att vi vann senast. Vi har gjort betydligt bättre matcher tidigare utan att få med oss en seger. Nu hade vi lite flyt.

- Vi har gjort mål i alla matcher efter EM-uppehållet och det är en nyckel.

DJURGÅRDEN

Skador/avstängningar : Jan Tauer (a), Mattias Jonsson (s), Daniel Sjölund (s) Patrik Haginge (s), Johan Oremo (s)

Preliminär startelva : Pa Dembo Touray - Petter Gustafsson, Peter Magnusson, Toni Kuivasto, Yosif Ayuba - Sebastian Rajalakso, Markus Johannesson, Mikael Dahlberg, Dan Burlin, Christer Youssef - Boyd Mwila

Håll ögonen på : Målvakten Pa Dembo Touray är hårt ifrågasatt igen. Måste vara revanschsugen efter den svaga insatsen mot Malmö FF.

DIF-snack :
- BP har en seger mot Helsingborg med sig och därmed bra självförtroende och de är ett bra lag på Grimsta. Vi förlorade senast efter ett tidigt mål och har lite revansch att ta på dem. Vi måste få till ett mycket bättre anfallsspel än senast mot Malmö, vi måste våga spela och göra det vi är bra på. Vi har jobbat mycket med anfallsspelet på träningarna och det gäller att vi får med oss det på matcherna också, säger tränaren Andrée Jeglertz till dif.se.

Publicerad 2009-09-20 kl 11:30
Annons
Annons
Annons