POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR BP-Hammarby: Försöker fokusera på det som händer på planen

Skadebekymmer, en usel placering och ekonomiska problem - och nu avstängningar på viktiga spelare. Krisen har definitivt kommit till Hammarby.

BP

Skador/avstängningar: Pablo Pinones-Arce (s), Mikael Nilsson (s), Max Clauss (s), Imad Chhadeh (s), Labinot Kelmendi (s)

Preliminär startelva: Kristoffer Nordfeldt – Jon Persson, Markus Karlsson, Richard Henriksson, Kim Odelius – Philip Haglund, Gabriel Petrovic – Joakim Runnemo, Andreas Eriksson, Miiko Albornoz – Olof Guterstam

Håll ögonen på: Philip Haglund. Växlar mellan rollerna som defensiv och offensiv mittfältare. 22-åringen gör det bra var han än spelar. Låg bakom båda BP:s mål senast. Ordnade först straffen som innebar 0-1 och sköt sedan själv in kvitteringen 2-2. Ett utropstecken och definitivt en talang på uppgång.

BP-snack: - Vi har inte varit lika effektiva sista tiden. Vi gjorde en riktig plattmatch mot Helsingborg men jag tycker vi var värda en poäng borta mot Gefle senast, säger tränaren Kim Bergstrand till FotbollDirekt.se.

- Vi har haft ett bra anfallsspel och ett bra passningsspel. Däremot har vi släppt till för mycket på fasta situationer, det har man inte råd med. Vi släppte in två senast, så där måste vi bli bättre. Vi ska höja försvarsspelet ett snäpp och får ännu mer fart i passningsspelet.

-Jag tror det kan bli en match med derbykaraktär, mycket kamp och slit. I Hammarby är det en del desperation och de blir tuffa att möta. De har fortfarande en massa bra spelare.

Hammarby

Skador/avstängningar: Charlie Davies (a), Nathan Paulse (a), Rami Shaaban (s), David Johansson (s), Monday James (s), Mikkel Jensen (osäker)

Preliminär startelva: Kristoffer Björklund - José Monteiro, Igor Armas, Christian Traoré, Emil Johansson - Carlos Gaete, Louay Chanko, Fredrik Söderström, Simon Helg - Sebastian Castro-Tello, Freddy Söderberg

Håll ögonen på: Sebastian Castro-Tello. Började starkt och fick mycket bra kritik. Men det har bara blivit ett mål och med Paulse och Davies avstängda vilar ett stort offensivt ansvar på 22-åringen.

Bajen-snack: - Vi försöker fokusera på det som händer på planen, men jag skulle ljuga om jag sa att vi i truppen inte pratar om det som händer utanför, säger lagkaptenen Mikkel Jensen till Sportbladet.

- Segern mot Malmö visade vilken fin moral det finns i laget. Det var inget skönspel, men en fantastisk kämpainsats. Vi ska visa att segern mot Malmö inte var en engångsföreteelse.

Publicerad 2009-05-20 kl 10:36
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå