POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Inför derbyt: Stor respekt

Lagets tränare har inte stuckit ut hakan inför derbyt. Tvärtom harMikael Stahre och Andrée Jeglertz uttryckt stor respekt för sinamotståndare inför morgondagens storderby på Råsunda.

- Djurgården är ett lag med en tydlig idé. Lag som har en tydlig idé måste man alltid ha stor respekt för oavsett hur idén ser ut, säger Mikael Stahre.

- AIK är ett harmoniskt och hårt arbetande lag. De sliter och jobbar för varandra och sätter bra press på bollhållaren. Sen har de klasspelare som Ivan Obolo som är riktigt bra. Martin Mutumba är också en väldigt bra spelare som kan spela lite överallt i anfallet. De måste vi se upp med, säger Andrée Jeglertz.

DJURGÅRDEN Skador/avstängningar: Jan Tauer (a), Mattias Jonson (s),Mikael Dahlberg (osäker), Daniel Sjölund (osäker), Petter Gustafsson (osäker)

Preliminär startelva: Oskar Wahlström – Patrik Haginge, Kebba Ceesay, Toni Kuivasto, Petter Gustafsson – Markus Johannesson, Andrej Komac, Martin Andersson – Boyd Mwila, Sebastian Rajalakso, Johan Oremo

Håll ögonen på: Boyd Mwila. Har varit pigg på slutet och lovordas av tränare Anrée Jeglertz. Tillför fart till anfallet och har löper väldigt mycket.

DIF-snack: - Jag tycker absolut vi är på rätt väg. Vi gör framsteg. Framförallt har vi blivit mycket tryggare i försvarsspelet och släpper inte till lika många chanser som vi gjorde innan, säger Andrée Jeglertz till FotbollDirekt.se.
- Det blir ställningskrig med mycket kamp och en stor oro för att göra misstag, så det kan bli en chansfattig kamp. När man väl får chanserna måste man ta vara på dem.

AIK

Skador/avstängningar: Miran Burgic (s), Tomi Maanoja (s), Kevin Walker (s), Gabriel Özkan (osäker)

Preliminär startelva:
Daniel Örlund – Markus Jonsson, Jos Hooiveld, Per Karlsson, Nils-Eric Johansson – Kenny Pavey, Jorge Ortiz, Bojan Djordjic, Martin Kayongo-Mutumba – Ivan Obolo, Saihou Jagne

Håll ögonen på: Saihou Jagne. Har gjort många mål som inhoppare men har nu slagit sig in i startelvan. Han gör mål då också. Ett mål senast och två totalt för 22-åringen.

AIK-snack: - Vi har presterat en godkänd fotboll och ett godkänt resultat. Vårt försvarsspel har varit bra och vi har varit godkända även i det offensiva spelet, men där finns mer att ta av.
- Jag har sett intentioner i Djurgårdens spel hur de vill uppträda i anfalls- och försvarsspel, men det är ju så att de kanske inte lyckats med det ännu. Men vi måste vara ödmjuka. Lag som har en tydlig idé måste man alltid ha stor respekt för oavsett hur idén ser ut.
- Derbyn är något speciellt, det är bara att erkänna. Det blir som vanligt ett derby med mycket kamp. Vi måste förena det med konstruktiv och skicklig fotboll. Det kommer att bli en underhållande match.

Publicerad 2009-05-18 kl 10:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå