Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR DIF - TFF: Jensen ska sänka Djurgården igen

Två mål i mot Dif i hemmamötet i våras. Nu hoppas Trelleborg att Fredrik Jensen sänker stockholmarna på nytt.
– Deras backar är trögare än Jensen, säger lagkaptenen Kristian Haynes.

DJURGÅRDEN

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray – Peter Nymann, Joona Toivio, Jani Lyyski, Petter Gustafsson – Sebastian Rajalakso, Daniel Sjölund, Philip Hellquist, Kasper Hämäläinen – Mattias Jonson, Nicolaj Agger.

Skador/avstängningar:
Johan Oremo, Joel Riddez (s).

Han är formstarkast: Kasper Hämäläinen. Var glödhet när Finland EM-kvalade mot Moldavien och gjorde två mål, en självförtroendeboost som Djurgården kan behöva när allsvenskan drar igång igen.

Djurgårds-citat:

–Trelleborg är ett lag i samma situation som vi, det vill säga kniven på strupen. De måste få sitt kollektiv att fungera för att greja den här hösten, säger Magnus Pehrsson till Djurgårdens hemsida.

– Deras toppforward Fredrik Jensen är löpvillig och farlig i djupled. Vi har bra koll på honom.

Om tabelläget:

– Hade gärna sett att vi var längre upp. Men vi har varit i den här situationen precis hela året och det handlar om att vara en enhet som står tillsammans nu de här sista åtta matcherna. Mitt enda fokus som jag har just nu är att reda ut det här, säger Pehrsson.

TRELLEBORG

Preliminär startelva: Viktor Noring – Johan Nilsson Gulomar, Magnus Andersson, Toumo Turunen, Erdin Demir – Kristian Haynes, Ibrahim Koroma – Andreas Grahm, Marcus Pode, Viktor Svensson – Fredrik Jensen.

Skador/avstäningar: Thommie Persson, Yousef Fakhro, Dennis Melander.

Håll koll på: Fredrik Jensen. Ett spöke för många lag, bland annat Djurgården. I mötet på Vångavallen tidigare i år gjorde han två mål på Djurgården och har en vana att kunna ställa till det även på Stockholms Stadion.

Trelleborg-citat:

– Läget i truppen känns bra trots att vi har en del skador. Vi har tränat på bra under uppehållet och det har känts som att vi behövt det här lilla breaket, säger Kristian Haynes till FotbollDirekt.se.

Vad blir viktigast för er att tänka på i dagens match?

– Vi måste såklart spela vårt eget spel, som alltid. Vi måste komma upp i nivå och prestera det som vi kan för att vinna i Stockholm i dag. Djurgården har ju haft det lite svårt. Det är ett passningsskickligt lag, men de har haft det svårt i sista tredjedelen.

Förväntar du dig att Djurgården kommer föra spelet?

– Ja, men det kan bjudas på mycket. Det är väl deras svaghet, att de fyller på med mycket folk och att det blir ytor. Sedan är de trögare än Fredrik Jensen, så vi ska försöka sätta mycket i djupled på honom.

Känns det här som en ödesmatch?

– Ja, vi kommer ju från Halmstad där vi förlorade (0-1). Men det är lite lättare på bortaplan, Djurgården har större tryck på sig att leverera. Vi ligger ju faktiskt före dem i tabellen också. Men vi kan inte gömma oss ifrån att det här är en viktig mach, absolut inte, säger Haynes.

Publicerad 2011-09-11 kl 11:39
Annons
Annons
Annons