Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR DIF-ÅTVIDABERG: DIF har tränat extra efter förlusten senast

Inför Djurgården - Åtvidaberg:

Tidigare så stabila Djurgården hängde inte alls med mot Elfsborg senast. Mängder av försvarsmissar förstörde. DIF-ledningen har reagerat och försvarsspelarna tvingats till extra-träning.

DJURGÅRDEN

Skador/avstängningar: Daniel Sjölund (s), Mattias Jonson (s), Martin Andersson (s), Pa Dembo Touray (s), Hrvoje Milic (a).

Preliminär laguppställning: Preliminär laguppställning: Tommi Vaiho - Kebba Ceesay, Jani Lyyski, Joona Toivio, Petter Gustafsson - Kasper Hämäläinen, Philip Hellqvist, Prince Ekong - Christer Youssef, Johan Oremo, Sharbel Touma.

Håll ögonen på: Tommi Vaiho. Andremålvakten gjorde ett helt okej inhopp mot Elfsborg och får chansen i skadade Tourays frånvaro. Unge Vaiho har varit speciellt bra i linjespelet och visar att Touray inte är oersättlig.

Djurgården-snack:
- Tommi Vaiho är en fullgod ersättare (till Touray). Han har stått två matcher och vi litar fullständigt på honom. Han är positionssäker, har en bra spelteknik och är bra med fötterna, säger tränaren Carlos Banda till fotbolldirekt.se.

- Vi har tränat extra försvarsspel till viss del. Å andra sidan tränar vi både försvar och anfall hela tiden. Vi har pratat om detaljer och individuella misstag och när fler dåliga saker görs efter varandra ser det dåligt ut.

Om Åtvidaberg:
- Vi har sett några matcher med Åtvidaberg och det har varit nära seger när de spelat oavgjort, till exempel mot Kalmar. Det är ett disciplinerat lag med unga spelare och det lär släppa förr eller senare, men förhoppningsvis inte på Stadion. Vi får se upp med deras omställningar och fasta situationer.

- Jag hoppas och tror på att vi tar tag i matchen från början. Jag tror vi kommer vara bollförande. Vi ska behålla tålamodet och försöka luckra upp deras försvar och göra det konsekvent i nittio minuter.

ÅTVIDABERG

Skador/avstängningar: -

Preliminär laguppställning: Henrik Gustavsson - Daniel Hallingström, Erik Moberg, Alberis Da Silva, Jesper Arvidsson - Haris Radetinac, Christoffer Karlsson, Kristian Bergström, Bruno Marinho, Pontus Karlsson - Paulus Roiha.

Håll ögonen på: Pontus Karlsson. Lite speltid hittills för Karlsson, men nu är han hoppfull om att få starta mot Djurgården. Åtvidaberg jagar sitt första mål och Karlsson var bäst på den saken ifjol.

Åtvidaberg-snack:
– Den nollan blir jag ständigt påmind om men vi vet att målen kommer. Hittills har bollen tagit i stolpen eller ribban i stället men det gäller bara att ha tålamod. Det är ett typiskt svenskt ord men man ska inte undervärdera det, säger Andreas Thomsson till dif.se.

- Det blir en spännande match, både Djurgården och Åtvidaberg har väl börjat säsongen lite knackigt. Båda lagen bygger nytt, vi har ett ungt lag som nu ska ta nästa steg. Det är två spelande lag, men för oss gäller det att få stopp på Djurgårdens snabba passningsspel.

– Vi lär oss nya saker och gör framsteg hela tiden. Säsongen är lång.

Jonas Carlsson - Ola Gustavsson

Publicerad 2010-04-20 kl 14:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons