Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR DIF-BP: Touma hyllas av Banda

Djurgården har nysatsat. Brommapojkarna har hårdsatsat. Men båda lagen är ännu utan seger. Djurgården hoppas mycket på två spännande comebacker.

DJURGÅRDEN

Skador/avstängda: Daniel Sjölund, Mattias Jonson, Sebastian Rajalakso.

Preliminär startelva:
Dembo Touray – Kebba Ceesay, Jani Lyyski, Jona Toivo, Petter Gustafsson – Joel Perovuo, Philip Hellquist, Kasper Hämäläinen – Christer Youssef, Johan Oremo, Hrvoje Milic.

Håll ögonen på:
Johan Oremo. Lite för tidigt för att han redan nu ska vara bra efter att ha missat hela försäsongen. Och frågan är hur han passar in i en 4-3-3-uppställning? Såg inte bra ut det lilla han spelade i fjol. Men hans djupledsspel, förmåga att hålla i bollen och målfarlighet – Johan är en internationell spelare bara självförtroendet kommer tillbaka. Spännande comeback i kväll.

DIF-snack:

- Det här är en oerhört viktig match för oss. SÅ är det. Men vi känner inte så mycket press för vi har ändå gjort två ganska bra matcher, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda till FotbollDirekt.se.

- Vi har haft tio bra träningsdagar sedan förra matchen och kunnat förbereda oss bra för det här derbyt.
- BP är välorganiserat. Defensivt balanserade. Vi måste vara försiktiga och noga.

Hur blir det med Sharbel Touma?
- Han börjar på bänken. Men känner vi att han behövs i kväll så kan han mycket väl få spela. Han har redan visat så oerhört passningsskicklig han är och vilket driv han har med bollen.

BROMMAPOJKARNA

Skador/avstängningar: Pablo Pinones-Arce, André Möllerstam, Kim Odelius.

Preliminär startelva:
Benny Lekström – Tim Björkström, Pär Asp, Pontus Segerström, Miiko Albornoz - Imad Chhadeh, Mikkel Jensen – Babis Stefanidis, Andreas Eriksson, Olof Guterstam – Joakim Runnemo.

Håll ögonen på:
Andreas Eriksson är mångsidig. Fick nyligen beröm av AIK:s sportchef Björn Wesström som rankar honom som en mittfältare av absolut allsvenskt toppsnitt. Lätt att förstå. Smart och effektiv – en spelartyp som säkert hade varit ute i Europa i dag om han bara hade klarat sig från skador.

BP-snack:
- Det ser bra ut. Vi har en positiv attityd i träningen och vi tar med oss den inför mötet med Djurgården, säger assisterande BP-tränaren Roger Sandberg.

Andreas Eriksson:
- Det ska bli roligt att möta Djurgården. Det kommer säkert att bli en del publik och som fotbollsspelare giller man när det är lite liv runt omkring en. Det är en öppen match och det första målet är säkert viktigt. Det ger mentalt ett överläge och skapar dessutom självförtroende.

FD-kommentar:
- Både Djurgården och Brommapojkarna har förmodligen bättre lag än vad deras tabellplaceringar visar. Djurgården har försökt spela rolig fotboll, skador och dåliga gräsmattor till trots. BP visade stora kvaliteter i fjol men har så här långt inte alls haft några ambitioner spelmässigt. Å andra sidan finns det rimliga förklaringar med en utvisning i den första matchen och den leråker som mötte i derbyt mot AIK.

- Djurgården får tillbaka både Dembo Touray och Johan Oremo. Vad det betyder återstår att se? Dembo har gjort en bra försäsong och ser sugen ut och är en profil. Men att Oremo går in och petar bort Kennedy Igboananike direkt – en spelare som dessutom sett lovande ut - hur bra det blir återstår att se.

- Totalt sett ett ganska öppet derby men frågan är om inte BP är aningen favorit. Försvarsspelet med en Pontus Segerström på väg mot formen har sett bättre ut än Djurgårdens och kan BP bara ta några steg framåt offensivt så…

Ola Gustavsson

Publicerad 2010-03-31 kl 12:59
Annons
Annons
Annons