Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR DIF-KALMAR: Djurgården självsäkert: "Vi slår Kalmar"

Djurgården kan ta ett stort steg mot ett säkrat allsvenskt kontrakt när man i kväll möter Kalmar - och Sebastian Rajalakso tror på seger.
– Vi kommer att slå dem, vi är extra taggade, säger han.

DJURGÅRDEN

Preliminär startelva: Pa Dembo Touray – Kebba Ceesay, Joona Toivio, Jani Lyyski, Petter Gustafsson – Peter Nymann, Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso - Nicolaj Agger, Christer Youssef.

Skador/avstängningar: Daniel Jarl, Joel Riddez, Yosif Ayuba (s), Kennedy Igboananike (a).

Han är formstarkast: Christer Youssef. Var matchens spelare i derbyt och tillsammans med det danska nyförvärvet Nicolaj Agger kan han mycket väl komma att hota Kalmar i kväll.

Djurgården-citat:

– Det känns jättebra inför matchen. Det var längesen det kändes så här bra och det kommer bli kul att möta Kalmar, säger mittfältaren Sebastian Rajalakso till FotbollDirekt.se.

Derby senast och en skön seger för er. Hur mycket påverkar en derbyseger rent mentalt?

– Det är klart att det påverkar. Man känner det på alla. Allting känns bättre och vi har bättre flyt på träningarna. Nu har vi ett tajt schema och det är bra när vår form är bra.

Hur ser du på Kalmar som motståndare?

– Det är ett jobbigt lag och man vet aldrig var man har dem. De är stabila och jobbiga – en svår motståndare. Men jag tror ändå att vi kommer att slå dem eftersom vi är inne i en bra period. Dock måste vi ha respekt för dem.

Ni har ju mycket att spela för. Men det kanske Kalmar inte riktigt har. Tror du det är en fördel för er?

– Visst är det så. Vi är 100% inställda på att en seger betyder ganska mycket och jag tror att vi har mer motivation för att spela matchen, fast alla vill ju vinna. Men vi kommer vara extra taggade.

KALMAR

Preliminär startelva: Etrit Berisha – Emin Nouri, Tobias Carlsson, Markus Thorbjörnsson, Stefan Larsson – Erik Israelsson, Tobias Eriksson – Johan Bertilsson, Ricardo Santos, Abiola Dauda.

Skador/avstängningar: Liridon Leci, Alban Dragusha, Marcel Sacramento, Henrik Rydström, Ludvig Öhman, Daniel Sobralense, Daniel Mendes (s).

Han är formstarkast: Erik Israelsson. Mittfältaren har gjort tre mål på KFF:s fyra senaste matcher och avgjorde bland annat senast mot Halmstad. När spelare som Rydström, Sobralense och Mendes är borta behöver Israelsson kliva fram.

Kalmar-citat:

– Det ska bli intressant att se vad den här truppen kan göra i den här matchen. För oss är det viktigt att göra en taktiskt bra match för att ro hem tre poäng, säger tränaren Nanne Bergstrand till klubbens hemsida.

– Det är svårt att svara på hur det (skadeproblemen) påverkar innan matchen är spelad, säger Nanne till Östran.

Tror du ni kommer tappa kreativitet i anfallen?

– Det beror på vad ersättarna presterar.

Publicerad 2011-09-23 kl 13:20
Annons
Annons
Annons