Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

INFÖR DIF-MJÄLLBY: Ett snabbare spel ett måste för Banda

Inför Djurgården-Mjällby:

Djurgårdens ledning gör nu allt för att skapa ett snabbare spel. Ett måste tror Carlos Banda för att Djurgården ska få det där lilla extra.

DJURGÅRDEN

Skador/avstängningar: Daniel Sjölund (s), Mattias Jonson (s), Martin Andersson (s), Pa Dembo Touray (s).

Preliminär laguppställning: Tommi Vaiho - Kebba Ceesay, Joona Toivio, Jani Lyyski, Petter Gustafsson - Prince Ikpe Ekong, Kasper Hämäläinen, Philip Hellqvist - Sharbel Touma, Johan Oremo, Christer Youssef.

Håll ögonen på: Kasper Hämäläinen. Den spelskicklige mittfältaren med den goda speluppfattningen kommer alltmer till sin rätt i Djurgården. Gjorde ett fint mål mot Malmö och stod för en mycket fin framspelning till Sharbel Touma som sånär gav utdelning.

Djurgården-snack:
- Andra förutsättningar mot Mjällby än mot Malmö, men det vi tar med oss är i mitten på första halvlek och starten på andra halvlek är bra, säger Djurgårdens tränare Carlos Banda till FotbollDirekt.se.

- När de gör mål tappar vi energi, men lägger man ihop matchen offensivt är det ganska bra. Det är fortfarande sista tredjedelen vi måste jobba med. Det är det vi pratat om tidigare, vi måste få fler genombrottspass, fler djupledslöpningar och högre fart, säger tränaren Banda.

- Mjällby har en tydlig spelidé och har spelat ihop sig. Vi får se upp med deras kontringar och fasta situationer.

- Vi har ändå fått tillbaka en del spelare sedan seriestarten. Det är fräschhet och dagsform som får avgöra. De vi tror kan prestera mest tar vi ut. Det är nära från start till bänk, konkurrenssituationen är jämn. Flera kan spela på flera positioner. Det gäller för mig och Lennart (Wass) att ha fingertoppskänsla och ta hänsyn till matchkaraktär, säger Banda om att nyckelspelare saknas och det tighta matchschemat.

- De ligger där dem ligger och har visat att de är här för att stanna. Vi är ödmjuka och har full respekt för Mjällby, men vi ska styra spelet och ta tre poäng, det är det viktiga.


MJÄLLBY

Skador/avstängningar: Craig Henderson (s), William Leandersson (s), Juan Robledo (a).

Preliminär laguppställning: Mattias Asper - Jesper Westerberg, Daniel Ivanovski, Patrik Rosengren, Robin Cederberg - David Löfqvist, Patrick Osiako, Tobias Grahn, Daniel Nicklasson - Mostapha El Kabir, Marcus Ekenberg.

Håll ögonen på: Mostapha El Kabir. Den kämpastarke holländaren fick tillsammans med sin anfallspartner Marcus Ekenberg gå mållösa från mötet med Helsingborg. Nu borde det kunna lossna igen när man stöter på ett betydligt mer instabilt försvar än Helsingborgs.

Mjällby-snack:
- Under dagen har vi smält matchen mot Helsingborg och sedan ska vi börja ladda för torsdagens match. Det är alltid spännande att komma upp till Stockholm och stadion och att möta Djurgården, säger tränaren Peter Swärdh till dif.se.

- Det är två lag som har en ambition att skapa anfallsspel med längre bollinnehav.

- Ofta när man har bra prestationer så beror det på att man har en balans mellan det offensiva och det defensiva som fungerar. Vi har fått med oss en stabilitet i vårt spel från Superettan och sedan spetsat till det med en del nya spelare.

Publicerad 2010-04-29 kl 16:19
Annons
Annons
Annons