POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

INFÖR Djurgården - Häcken: "Det kommer att bli åka av direkt"

Häcken har startat matcherna starkt den här säsongen och tränaren Peter Gerhardsson förvarnar om något liknande också mot Djurgården. Hemmalaget är i desperat poängbehov och vann sin senaste match på Stadion.

- Form är en färskvara och för oss handlar det om att få ny energi. Det kommer att bli åka av i början av matchen men det är vi förberedda på, säger Gerhardsson till FotbollDirekt.se

DJURGÅRDEN Skador/avstängningar: Mattias Jonsson (s), Andrej Komac (s), Marcus Johannesson (a), Trimi Makolli och Philip Hellquist (juniorlaget).

Preliminär startelva:
Pa Dembo Touray - Kebba Ceesay, Peter Magnusson, Toni Kuivasto, Petter Gustafsson - Christer Youseff, Mikael Dahlberg, Daniel Sjölund - Boyd Mwila, Sebastian Rajalakso, Johan Oremo

Håll ögonen på:
Pa Dembo Touray. Den väldige gambiern har blandat superräddningar med rent horribelt enkla misstag. Det är stor show varje gång han spelar.

DIF-Snack: - Det ska bli jätteintressant att spela mot Häcken som kommer med ett gott självförtroende. Vi får oss en rejäl test och det gäller att komma in i en positiv trend direkt i matchen, säger tränaren Andrée Jeglertz till FotbollDirekt.se.

- Deras forward Mathias Ranégie är bra har också och ett par bra djupledslöpare.

- Det är självklart att vi haft en tuff resa fram till nu men det känns som om vi har bra möjligheter att ta en trea mot Häcken. Har förhoppningar på ett postitvt utfall för vår del.

- Markus (Johannesson) är en spelare för oss som haft en viktig roll på mittfältet, så det är synd att han inte kan vara med men det är som det är i fotbollen med avstängningar och skador. Vi får se hur vi löser hans frånvaro.

BK HÄCKEN Skador/avstängningar: Josef Karlsson (s), Jakob Johansson (s), Emil Wahlström (s), Janne Saarinen (osäker), Peter Nyström (osäker).

Preliminär startelva: Christoffer Källqvist – Johan Lind, Mattias Östberg, Tom Söderberg, David Frölund – Dominic Chatto, Erik Friberg – Jonas Henriksson, Paulinho, John Chibuike – Mathias Ranégie.

Håll ögonen på: Jonas Henriksson. Lagkaptenen gör sällan en dålig match och föregår också ofta med gott exempel genom att göra en del mål. Tillsammans med Paulinho och Mathias Ranégie utgör han Häckens främsta offensiva hot.

Häcken-snack:
- Alltid intressant att spela mot Djurgården Det är ett etablerat lag som inte gått så bra poängmässigt men man vet inte vad de hittar på, säger tränaren Peter Gerhardsson till FotbollDirekt.se.

- Djurgården har sin 4-3-3-uppställning men den kommer förr eller senare till en smärtgräns den också när de måste hitta på något men vi är beredd på det mesta.

- Mathias Ranégie har varit i bra form en längre tid och det är kul att det har lossnat för honom vad gäller att göra mål. Vi får tillbaka Paulinho och Janne Saarinen som är två dukiga spelare.

- Form är en färskvara och för oss handlar det om att få ny energi. Det kommer att bli åka av i början av matchen men det är vi förberedda på.

Publicerad 2009-05-26 kl 17:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå